Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triumfuojantis Andrius Gudžius: „Ėjau va bank. Gerai, kad pavyko“

Europos čempionu tapęs Andrius Gudžius šluostėsi prakaitą ir mėgavosi šlove. Tačiau iš tikrųjų trofėjų kolekciją papildęs disko metikas svajojo kuo greičiau apkabinti šeimą, kuri stebėjo jo kelią į Europos karaliaus karūną. „Emocijos dabar veržiasi per kraštus, labai sunku jas apibūdinti“, – iškart po auksinio finišo kalbėjo A.Gudžius.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / „Scanpix“/AP nuotr.

Lietuvis Europą užkariavo šeštuoju bandymu, kai diską švystelėjo 68,46 m. Jį pranokti dar galėjo Danielis Štahlis, tačiau švedas stebuklo nesukūrė ir tenkinosi sidabru.

A.Gudžius griebė Lietuvos vėliavą ir apsuko garbės ratą Berlyno olimpiniame stadione, kuris buvo beveik pilnutėlis. Vokiečiai stebėjo Roberto Hartingo atsisveikinimą su įspūdinga karjera, bet atidavė pagarbą ir Lietuvos diskininkui.

Pateikiame karštą Europos čempiono komentarą

– Įspūdingas paskutinis metimas. Kokia jo kaina?

– Kokia kaina? Tai apdovanojimas už tą susikaupimą. Varžybos buvo labai sunkios – karšta, drėgna, po lietaus. Atrodo, kad esame atogrąžose. Sunku net apibūdinti savo emocijas, kurios kunkuliuoja.

– Ką galvojote eidamas į sektorių lemiamam metimui?

– Va bank. Arba viskas, arba nieko. Ačiū Dievui, kad gerai pavyko. Tikėjausi, kad toli skris. Kai pamatavo, dar aukščiau rankas iškėliau.

VIDEO: Karštos Europos čempiono emocijos: „Noriu apkabinti šeimą“

– Kiek jums skiriasi pasaulio ir Europos titulų svoris?

– Manau, kad pasaulio ir Europos čempionatų auksas sveria labai panašiai. Dauguma stipriausių metikų yra europiečiai. Jie jau daug metų tampa svarbiausių varžybų čempionais. Visi tie medaliai sveria panašiai. Tik Lietuvai kaip valstybei jie atrodo skirtingi. Mums, sportininkams, Europos auksas prilygsta pasauliui.

– Su disko metimu atsisveikino dvi legendos – Robertas Hartingas ir Gerdas Kanteris. Ką jums tai reiškia?

– Žinojau, kad jie baigs karjerą. Manau, kad jie baigė labai aukštame lygyje. 65 metrai. Natūralu, kad jų karta nueina, o mūsų ateina. Jiems sudėtinga su mumis kovoti. Bet jie turi tokį bagažą pasiekimų ir medalių. Visi turime jiems lenktis ir atiduoti pagarbą už tai, ką jie padarė disko metimui. Įnešė populiarumo. Išeina disko metimo dievai, o mes, vaikai, ateiname.

– Berlyne yra ir jūsų šeima. Ar jau spėjote apkabinti?

– Ne, labai didelis tarpas tarp tribūnų (juokiasi). Labai laukiu tos akimirkos. Bandysiu prasibrauti.

– Ar kas nors nustebino medalių rikiuotėje?

– Dėl austro nebuvau tikras. Galvojau gal Piotras Malachowskis ar Christophas Hartingas, bet jie nepateko į finalą. Ta lentelė kiek kitokia. Bet austras buvo vienas iš kandidatų į medalius.

– Kas dar liko šį sezoną?

– Šiemet dar laukia Deimantinės lygos finalas ir Žemyno taurė. Žemynui atstovauja tik du žmonės, norisi gerai pasirodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius