Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikaliame bėgime Kaune – tūkstančiai rožinių bėgikų ir rekordinė paramos suma

Moterys, pasitikrinkite – tokią žinią skleidė daugiau nei du tūkstančiai rožine spalva pasipuošusių bėgikų. Sekmadienį jie suko ratus Kauno Laisvės alėja, kurioje vyko dešimtasis rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink Run su BENU“.
Gitana Akmanavičiūtė
Gitana Akmanavičiūtė / Roko Lukoševičiaus nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

Spalis – kovos su krūties vėžiu ir žinomumo apie šią ligą sklaidos mėnuo, kai visame pasaulyje organizuojami labdaros renginiai, akcijos, aukcionai ir eitynės, kurias jungia rožinė spalva, simbolizuojanti moteriškumą, viltį ir sveikatą, primenama pranešime spaudai.

„Pink Run su BENU“ bėgimo organizatoriai siekia surinkti 10 tūkst. eurų paramos, kuri bus skirta sergančių moterų reabilitacijai. Nors prisidėti prie kilnaus tikslo bei aukoti pinkrun.lt galima dar visą spalį, surinkta paramos suma jau ir dabar yra rekordinė – 8235 eurai.

„Labai smagu, kad šis bėgimas net dešimtas. Prieš 10 metų tas tikslas atrodė tolimas, bet metai praėjo labai greitai ir nuo 400 dalyvių užaugome iki 2000. Paramos šiemet surinksime nebe 7 tūkst. kaip pernai, o net 10 tūkst. Dar šiek tiek trūksta iki šios sumos, bet tikimės, kad per artimiausią savaitę ją pasieksime ir galėsime padėti moterims. Bėgimas labai nuotaikingas, turbūt vienas iš įdomiausių ir jautriausių, kuriuos mums tenka organizuoti, nes atmosfera tikrai gera“, – sakė renginio įkūrėjas Algirdas Pukis.

„Esame šio renginio rėmėjai jau 10 metų – pati puikiai prisimenu tą pirmąjį bėgimą. Tiek bėgimo organizatorių, tiek mūsų įmonės vertybės labai sutampa. Esame vaistinė, mums rūpi pacientai ir mums labai svarbi renginio žinutė, kad laiku pasitikrinusios moterys gali išvengti ilgo ir skausmingo gydymo, – teigė „BENU Vaistinė Lietuva“ direktorė Indrė Brazauskaitė. – Natūraliai apie tai kalbame, nes tema visiems svarbi, visi turime artimų moterų. Vienas dalykas, ką galime padaryti, tai paremti, o kitas – skleisti žinutę, kad moterys laiku pasitikrintų ir pasinaudotų profilaktikos programomis.“

„Pink Run su BENU“ renginyje bėgimo entuziastai varžėsi 600 m, 5 km bei 10 km distancijose. Ilgiausiame nuotolyje triumfavo Linas Diraitis ir Gitana Akmanavičiūtė. Beje, pastaroji į Kauną atvyko tiesiai iš Nidos, kur tapo Lietuvos čempione pusmaratonio rungtyje. Laikinojoje sostinėje 10 km ji įveikė per 36 min. 9,7 sek.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Gitana Akmanavičiūtė
Roko Lukoševičiaus nuotr./Gitana Akmanavičiūtė

„Du asmeniniai per dvi dienas – pusmaratonio ir 10 kilometrų! Neplanavau labai spausti, tiesiog grįžau, renginys savame kieme ir norėjau sudalyvauti. Kažkaip labai smagiai bėgosi, už kelių vyrukų užsikabinau, paėmė azartas ir smagiai iki galo nubėgau. Labai puikus renginys, labai smagu, kad kiekvienais metais tos paramos surenkama vis daugiau. Tikrai prisidedu ir smagu čia dalyvauti“, – šypsojosi G.Akmanavičiūtė.

Kaunietė – gerai žinoma ilgų distancijų bėgikė. Moteris šiemet ne tik triumfavo „Kauno Akropolio maratone“, bet ir pagerino šių varžybų trasos rekordą. G.Akmanavičiūtei taip pat priklauso Lietuvos 100 km bėgimo rekordas.

„Manau, kad patirtis ultra bėgimuose padeda. Ir ištvermė, ir apskritai kūnas sustiprėjęs tiek nuo ultra, tiek nuo bekelės bėgimų. Po visų ultrų atėjus bėgti 10 km ar 21 km distancijos atrodo tokios trumpos, kad tik atsistosiu ir tuoj jos baigsis. Psichologiškai labai lengva, atrodo tik tiek nedaug save reikia paspausti“, – sakė G.Akmanavičiūtė.

Jei moterų varžybų nugalėtojai susikurti įtikinamą persvarą pavyko nuo pat pirmųjų distancijos kilometrų, tai tarp vyrų triumfavęs L.Diraitis turėjo paplušėti iki paskutiniųjų metrų. Likus 2,5 km iki finišo jo persvara prieš Tomą Bizimavičių nesiekė net 3 sekundžių. Galiausiai L.Diraitis nuotolį nubėgo per 32 min. 12,2 sek., o T.Bizimavičius – 14,6 sek. lėčiau.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Linas Diraitis
Roko Lukoševičiaus nuotr./Linas Diraitis

„Prieš savo startą pažiūrėjau į pirmojo bėgimo rezultatus ir pamačiau tikrai aukštą rezultatą. Tikrai nesitikėjau, kad pavyks aplenkti. Bėgdamas laikiau panašų tempą, kad neatsilikčiau, o paskutiniame rate užfinišavau ir pavyko pademonstruoti gerą rezultatą. Trasa labai greita, visur lygu, jokių kalnų. Pradžioje pamaišė lietus, nes posūkiuose slidu. Bet tai vis tiek viena greičiausių trasų, kurioje esu bėgęs“, – komentavo L.Diraitis.

5 km rungtyje sėkmingiausiai pasirodė Aivaras Čekanavičius (15 min. 49,5 sek.) ir Iveta Valūnaitė (18 min. 27,7 sek.). Drauge vyko ir 16-asis Lietuvos bėgimo taurės etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius