Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Lietuvą Londono maratoną įveikę bėgikai: „Geriausias jausmas pasaulyje“

Lietuvos maratonininkai apie medalius tik juokavo, bet gėdos tikrai nepadarė. Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone 42,195 kilometrus įveikę Remigijus Kančys ir Ignas Brasevičius džiaugėsi užimtomis vietomis ir galimybe atstovauti gimtinei. „Pirmą kartą startavau už Lietuvą. Kai finišuoji, tai geriausias pasaulyje jausmas“, – debiutą pasaulio čempionate įvertino I.Brasevičius.
Remigijus Kančys
Remigijus Kančys / Alfredo Pliadžio nuotr.

24-ąją vietą tarp šimto dalyvių užėmęs Remigijus Kančys prestižinę distanciją įveikė per 2:16:34 val. Lietuvis po finišo sunkiai gaudė kvapą, bet džiaugėsi finišu.

„Trasa nebuvo labai lengva. Organizacija irgi buvo chaotiška. Norėjome pasidaryti pravaikštą, bet mus tiesiog uždarė, visi pasimetė. Pati trasa nebuvo greita – daug kalniukų. Laiku kaip pasaulio čempionate esu patenkintas, gal norėjosi minute greičiau. Atidaviau visą save“, – po finišo kalbėjo R.Kančys.

Britai žadėjo, kad tai bus geriausias pasaulio čempionato maratonas istorijoje. Pirmą kartą startas ir finišas buvo šalia UNESCO saugomo objekto – Tauerio tilto. Trasą sudaro keturi ratai po 10 kilometrų, kuri idealiai pritaikyta žiūrovams.

Lietuvis buvo patenkintas ir sulauktu palaikymu: „Buvo tikrai puiku. Girdėjau ir daug lietuvių balsų.“

R.Kančys po 35 kilometrų buvo 33-ias, po 40-ies – 27-as ir finišo tiesiojoje dar aplenkė tris varžovus.

Alfredo Pliadžio nuotr./Robertas Kančys
Alfredo Pliadžio nuotr./Robertas Kančys

Pasaulio čempionato debiutantas Ignas Brasevičius prieš startą rikiavosi pačioje šimtuko pabaigoje, tačiau trasą įveikęs per 2:22,20 val. užėmė 51-ąją vietą.

„Laiku tikrai nesu patenkintas, bet vieta superinė. Mano rezultatas prieš startą buvo trečias nuo galo, aplenkiau labai daug varžovų. Nuo 25-ojo kilometro buvo labai sunku, didžiuojuosi savimi, kad ištempiau. Pirmą kartą startavau už Lietuvą. Kai finišuoji, tai geriausias pasaulyje jausmas“, – kupinas emocijų kalbėjo bėgikas.

I.Brasevičius taip pat sutiko, kad trasa buvo apgaulinga: „Visi kalbėjo, kad ji bus greita ir gana lengva, bet buvo tikrai sunku. Daug įkalnių ir tie keturi ratai išsekino. Padėjo nerealus palaikymas. Mane palaikė visa šeima ir visi artimieji namuose.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Ignas Brasevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Ignas Brasevičius

Maratoną laimėjęs Kenijos atstovas Geoffrey Kipkoriras Kirui finišavo per 2:08,27 val.

24-erių bėgikas yra naujoji Kenijos žvaigždė. Šiais metais G.Kirui jau laimėjo Bostono maratoną, jam tai buvo vos trečias maratonas karjeroje.

Sidabrą Londone iškovojo Etiopijos bėgikas Tamiratas Tola (2:09:49). Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire bėgikas iškovojo bronzą bėgdamas 10 000 metrų.

Bronza atiteko Tanzanijos bėgikui Alphonce Felixui Simbu (2:09:51).

Britų džiaugsmui ketvirtas ir pirmasis po Rytų Afrikos atstovų finišavo Callumas Hawkinsas (2:10:17). Tai geriausia britų bėgiko užimta vieta pasaulio čempionate istorijoje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Geoffrey Kirui
Alfredo Pliadžio nuotr./Geoffrey Kirui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius