Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Alekna nusilenkė A.Gudžiui: „Tai, ką jis padarė, nėra lengva pasiekti“

Virgilijus Alekna trečiadienio vakarą Berlyno Olimpiniame stadione jautėsi keistai. Tai buvo pirmas kartas, kai dukart olimpinis čempionas iš tribūnų stebėjo aukščiausio rango diskininkų varžybas. Tarp jų buvo ir buvusių kolegų, tačiau labiausiai V.Alekną pradžiugino pergalingas Andriaus Gudžiaus metimas.
Virgilijus Alekna ir Andrius Gudžius (kairėje)
Virgilijus Alekna ir Andrius Gudžius (kairėje) / Alfredo Pliadžio nuotr.

Legendinio disko metiko įpėdinis paskutiniu bandymu diską švystelėjo 68,46 m ir dramatiškai išplėšė Europos čempiono titulą.

Šansą nustelbti lietuvį dar turėjo švedas Danielis Stahlis, tačiau jo paskutinis bandymas buvo nesėkmingas. Tai nė kiek nenustebino V.Aleknos, kuris puikiai žino, kaip sunku yra varžybas laimėti paskutiniu mostu.

„Nėra taip paprasta paskutiniu bandymu laimėti viską. Pats tai puikiai žinau. Man yra keletą kartų tai pavykę padaryti. Iš patirties galiu pasakyti, kad tai padaryti yra labai sunku. Džiaugiuosi, kad Andriui tai pavyko. Manau, kad taip išplėšta pergalė jam pridės dar daugiau pasitikėjimo savimi“, – įsitikinęs lengvosios atletikos švente Berlyne besidžiaugiantis V.Alekna.

Anot buvusio disko metiko, buvo galima tikėtis geresnio A.Gudžiaus metimo ir dėl jo puikių sezono rezultatų: „Tikėjomės, kad Andrius gali, nors ir ne tolimiausias tai jo metimas šį sezoną. Jis daug varžybų iš eilės metė 68 ir net peržengė 69 metrų ribą. Todėl žinojau, kad jis gali mesti dar toliau. Jis tai ir padarė. “

46-erių legendinis disko metikas per savo karjerą dalyvavo daugybėje aukščiausio rango varžybų. Šįkart teko persikelti į stebėtojo vaidmenį.

„Berlyne bet kokios lengvosios atletikos varžybos yra šventė. Vakar buvo ne išimtis. Stadionas buvo beveik pilnas. Man tikrai nedaug varžybų yra tekę stebėti iš tribūnų. Tai buvo nauja ir keista patirtis. Buvo labai malonu stebėti ir labai džiaugėmės, kad Andriui pasisekė nugalėti įtemptoje kovoje. Manau, kad tuo džiaugiasi visa Lietuva“, – pergalingu vakaru Vokietijoje džiaugėsi su šeima į Berlyną atvykęs V.Alekna.

Pats su didžiuoju sportu prieš ketverius metus atsisveikinęs olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas stebėjo paskutines buvusių kolegų Roberto Hartingo ir Gerdo Kanterio varžybas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Virgilijus Alekna ir Gerdas Kanteris
Alfredo Pliadžio nuotr./Virgilijus Alekna ir Gerdas Kanteris

„Ateina laikas atsisveikinti. Sporte tai natūralu. Tai puikūs sportininkai, olimpiniai čempionai, kurie iškovojo daug titulų. Ateina nauja karta, juos ir šiuos sportininkus dar dešimtmetį matysime ant pjedestalo“, – džiaugėsi buvęs sportininkas.

Iškovojus pasaulio ir Europos titulus, A.Gudžiui lieka viena didžiausia svajonė – olimpinių žaidynių medalis. V.Alekna įsitikinęs, kad ateinančius kelerius metus stebėsime nuostabią lietuvio kelionę: „Kitais metais Katare Andrius gins pasaulio čempiono titulą. O Tokijuje jam jau bus didžiulis noras laimėti olimpinį medalį. Visi, žinoma, nori aukščiausios prabos.“

VIDEO: Karštos Europos čempiono emocijos: „Noriu apkabinti šeimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius