Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaistininkė, pretenduojanti tapti pirmąja Europos čempione su kauke: „Man ji netrukdo“

Didžiosios Britanijos bėgikė Tiffany Porter Torunėje (Lenkija) išsiskiria ne tik didžiuliu greičiu ir galingais šuoliais per barjerus. Lengvaatletė Europos uždarųjų patalpų čempionate traukia dėmesį ir dėl neįprasto sprendimo varžytis su medicinine kauke.
Tiffany Porter
Tiffany Porter / „Scanpix“ nuotr.

Viena pajėgiausių D.Britanijos bėgikių be vargo nuskriejo į 60 m barjerinio bėgimo pusfinalį.

Distanciją per 8,04 sek. įveikusi 33-ejų britė savajame bėgime atbėgo vienodu laiku su vengre Luca Kozak, o bendroje įskaitoje tarp 44 bėgikių užėmė 10-ąją vietą.

Sekmadienį jos laukia pusfinalis, o jei jame pasiseks, ir finalas, bet dar daugiau dėmesio nei buvusios Europos čempionės demonstruojama forma sulaukia jos sprendimas bėgti su medicinine kauke.

„Scanpix“ nuotr./Tiffany Porter
„Scanpix“ nuotr./Tiffany Porter

Žaibiškos reakcijos ir susikaupimo reikalaujančioje rungtyje T.Porter išsiskyrė kaip vienintelė, ant veido užsidėjusi privalomu pandeminio pasaulio atributu per pastaruosius metus tapusią apsauginę priemonę.

Po finišo kvalifikaciniame bėgime britė aiškino, jog dėvėti kaukę jai nėra neįprasta – tą patį ji daro ir treniruotėse.

„Kaukės dėvėjimas tapo karšta tema, kuri yra politizuojama ir dėl kažkokių priežasčių paverčiama kontroversiška, – sakė T.Porter. – Tačiau aš su kauke nusprendžiau bėgti ne dėl to. Man tai – papildoma apsauginė priemonė, kad jausčiausi patogiau.

Be to, svarbu perduoti žinutę, kad dėvėti kaukę vis dar svarbu. Tačiau tai tik mano asmeninis sprendimas.

Man ji netrukdo, nes dėviu kaukę treniruodamasi diena iš dienos.“

Nors T.Porter yra 2014 m. Europos 100 m barjerinio bėgimo čempionė ir daugkartinė pasaulio ir Europos pirmenybių prizininkė, britė pandemijos laikotarpiu turi ir kitų veiklų – po 22 valandas per savaitę Mičigano valstijoje JAV ji dirba vaistininke.

Sprendimą tapti vaistininke ji priėmė po to, kai 2019-aisiais tik po daugybės persileidimų pagaliau pagimdė dukrelę Chiderą.

Trumpam apleidusi sportą ji dirbo vien tik farmacijos srityje, o į sportą nusprendė sugrįžti norėdama įrodyti savo valią siekiant suderinti dvi iš pažiūros mažai ką bendro turinčias veiklas.

Svarbu perduoti žinutę, kad dėvėti kaukę vis dar svarbu.

Darbas vaistinėje yra ir dar viena priežastis, kodėl ji pasirinko varžytis su medicinine kauke. Kasdien su COVID-19 sukeliamu skausmu susidurianti sportininkė tikina, jog kaukė tapo privalomu jos gyvenimo atributu.

„Būdama vaistinėje visuomet dėviu kaukę. Iš esmės, kaukė ant mano veido yra visuomet, kai tik nesu namuose“, – sakė sportininkė.

33-ejų bėgikė yra viena vyriausių tarp visų Torunėje vykstančio čempionato dalyvių. Paskutinį kartą medalį didžiuosiuose turnyruose ji iškovojo dar prieš penkerius metus.

Nepaisant to, T.Porter tiki, kad Lenkijoje jai vėl gali nusišypsoti sėkmė.

„Lengvojoje atletikoje labai lengva nurašyti žmones. Norėčiau priminti tiems, kurie mane nurašo, kad nustotų tai daryti“, – pareiškė barjerininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius