-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anita Wlodarczyk plečia akiratį

Pasaulio čempionė bei rekordininkė, Lenkijos kūjo metikė Anita Wlodarczyk bendrauja su liūtais, treniruojasi kartu su vyrais bei tiki, kad taps pirmąja pasaulio moterimi, įveiksiančia 80 metrų ribą.
Anita Wlodarczyk
Anita Wlodarczyk / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Neoficialių šaltinių teigimu, visai neseniai lenkei treniruotės metu pavyko įveikti 80 metrų ribą, tiesa, įrankis svėrė kiek mažiau, nei reikalauja rungties taisyklės. Šiuo metu Anitai priklausantis pasaulio rekordas buvo pasiektas Berlyne vykusiame pasaulio čempionate ir yra lygus 77,96 metro. Iki tol rekordininke buvo rusė Tatjana Lysenko – 77,80 metro. Priminsime, kad pasiekusi pasaulio rekordą lenkaitė taip džiaugėsi, kad gavo traumą ir jos sezonas buvo baigtas.

Dabar šis kuriozas jau pamirštas, koja sportininkės nebekamuoja. Vasaros sezonui A.Włodarczyk ruošiasi Pietų Afrikoje. Pagrindiniai 2010 vasaros startai jai – komandinis Europos čempionatas bei Žemyno pirmenybės Barselonoje.

„Daug ir sunkiai treniruojuosi, dirbu po du kartus per dieną ir kiekvienu atveju atlieku po 40–50 metimų, naudodama skirtingo svorio įrankius (nuo 3 iki 6 kilogramų – varžybose sportininkės meta 4 kilogramų svorio kūjį), Vienintelė išeiginė – sekmadienis, ši diena skirta kelionėms ir ekskursijoms. Kol kas didžiausią įspūdį paliko liūtų rezervuatas. Aš pati pagal horoskopą liūtė, tad galėjau pabendrauti su savo gentainiais. Laikiau rankose trijų savaičių liūtuką – jo mama pradžioje paurzgė, tačiau vėliau nusipjovė ir nuėjo”, – dalinasi įspūdžiais pasaulio rekordininkė.

PAR lengvaatletė treniruojasi kartu savo tautiečiu – pasaulio bei olimpiniu čempionu Szymonu Ziolkowskiu, kuris Berlyne laimėjo sidabrą. Abu metikus treniruoja Kszystofas Kalisewskis, su kuriuo Anita pradėjo dirbti pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius