Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžėsi lengvosios atletikos veteranai (nuotraukos)

Sekmadienį Vilniaus lengvosios atletikos manieže šurmuliavo šios sporto šakos veteranai – jau devintą kartą čia buvo surengtos veteranų „Iššūkio“ daugiakovės varžybos.
Veteranų varžybų akimirka
Veteranų varžybų akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Daugiakovė

Pagal rungtis, kurias kultivavo profesionalios karjeros metu, veteranai pasiskirstė į 5 komandas („Diskininkai“, „Rutulininkai“ „Kūjininkai“, „Daugiakovininkai“, bei mišri kitų sportininkų komanda) ir varžėsi keturiose svorio metimo rungtyse.

Skirtingos amžiaus grupės mėtė skirtingo svorio svarmenis, tad buvo skaičiuojami tik metrai ir centimetrai. „Jauniausi“ dalyviai rungėsi net su 16 kilogramų, vyiausios dalyvės –su 2 kilogramų metalo luitais. Svoris buvo stumiamas nuo krūtinės, metamas per galvą, iš šono bei iš apačios, komandą sudarė po tris vyrus ir vieną moterį.

Susumavus keturių rungčių rezultatus, paaiškėjo, kad stipriausi šįkart buvo rutulininkai – Linas Kulbokas, Donatas Stukonis, Edvardas Galinis ir Birutė Keršulienė, kurių geriausių metimų suma – 168,70 metro. Antrąją vietą užėmė vos metru nuo nugalėtojų atsilikę buvę disko metikai – Kazys Vilčinskas, Jonas Šiaudinis, Ernestas Filatovas, Janina Lapinienė – 167,58 metro, trečioji  atiteko „daugiakovininkų“ komandai – Antanui Černiauskui, Sauliui Svilainiui, Kęstučiui Buiviui ir Ilonai Kleizienei – 160,06. 

Asmeninėje įskaitoje tarp moterų nugalėjo šešiasdešimtmetė B.Keršulienė, kurios metimų suma – 40 ,01 metro, tarp vyrų –  K.Vilčinskas (48,21)

Pasak varžybų organizatorės V.Morkūnienės, ankstesniais metais šiame turnyre savo jėgas išbandė ir olimpiniai čempionai – Virgilijus Alekna, Romas Ubartas. „V.Alekna žadėjo atvykti nors pasižiūrėti ir šiemet, bet tikriausiai kažkas sutrukdė. Varžybose yra dalyvavęs ir Romas Ubartas. Beveik visi olimpiečiai metikai yra dalyvavę“, – pasakojo organizatorė.

Šįkart tarp būrio buvusių garsių lengvaatlečių buvo rokiškėnas Donatas Stukonis. Buvusio rutulio stūmiko pasiektas Lietuvos rekordas – 21,10metro – laikosi jau 25 metus. „Tiesą sakant, apie tai iš viso tada negalvojau“, – ilgaamžio rekordo autorius nesusimąstė, kad jo rekordas galėtų tiek gyvuoti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius