Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 16

Vėjo faktorius: prancūzai gilinosi į Mykolo Aleknos rekordą

Mykolo Aleknos pagerintas pasaulio disko metimo rekordas kelia diskusijas tarp lengvosios atletikos specialistų dėl ypatingų sąlygų, kuriomis buvo pasiektas istorinis rezultatas. Prancūzijos dienraščio „L'Equipe“ kalbinti lengvosios atletikos ekspertai atkreipė dėmesį į įdomias detales.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mykolas Alekna pasinaudojo palankiomis oro sąlygomis, kad pagerintų seniausią pasaulio rekordą vyrų lengvosios atletikos varžybose.

Nedideliame Ramonos miestelyje Oklahomoje (JAV) 21 metų lietuvis nuskraidino diską 74 m 35 cm ir pastūmė 1986 metais pasiektą vokiečio Jurgeno Schulto rezultatą (74 m 8 cm) į antrą vietą visų laikų tolimiausių metimų sąraše.

Nebuvo paslaptis, kad 198 cm ūgio 108 kg svorio disko jaunasis disko metikas nukeliavo į varžybų vietą, žinodamas, jog ten gali sulaukti palankių oro sąlygų.

Aišku, kitaip nei kai kurie kitiems varžybų dalyviams, M.Aleknai nereikėjo toli vykti – jis studijuoja Berklio universitete, tad pavasarį jau trečius metus sezoną pradeda varžybose JAV.

„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna
„Scanpix“ nuotr./Mykolas Alekna

Kita vertus, Ramona yra žinoma dėl palankios vietos varžyboms.

Dieną prieš vyrų varžybas vykusioje moterų rungtyje Kubos disko metikė Yaime Parez, 2019 metų pasaulio čempionė, nusviedė įrankį 73 m 8 cm, o tai buvo tolimiausias metimas nuo 1989 metų.

„Sekmadienio vyrų varžybos buvo dar labiau beprotiškos“, – rašė Prancūzijos populiarusis dienraštis „L'Equipe“, pastebėjęs, kad per M.Aleknos rekordinį metimą per vaizdo įrašą buvo aiškiai girdimas vėjas.

Varžybų vietoje Ramonoje nėra tribūnų ar kitų kliūčių.

„Tai nėra paslaptis, vieta yra žinoma kaip palanki labai geriems rezultatams, – sakė 2016 m. olimpinė disko metimo vicečempionė Melina Robert-Michon. – Viskas padaryta, kad mes galėtume mesti toli.

Taip, ten būna beprotiškas vėjas, bet kartais jis pučia kita kryptimi ir gali lemti tikrai prastus metimus. Abu – Alekna ir Perez neatėjo iš niekur, jie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius