Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieno geriausių šalies sprinterių planuose – ir olimpiada, ir vestuvės

Trenerio Alekso Stanislovaičio auklėtinį, daugkartinį  Lietuvos 100 m ir 200 m distancijų bėgimo čempioną kaunietį Rytį Sakalauską dabar galima pamatyti besitreniruojantį ir Vilniaus lengvosios atletikos manieže. 
Rytis Sakalauskas
Rytis Sakalauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Mat jo draugė Aigustė Lietuvos sveikatos universitete baigė odontologijos studijas ir dabar Vilniaus universiteto rezidentūroje studijuoja endodontologiją. 

Lietuvos rekordininkas ir čempionas, su Aiguste draugaujantis šeštus metus, dabar irgi stengiasi būti šalia jos. Vasarą suplanuotos judviejų vestuvės.

„Užteks viengungiauti, pats laikas kurti šeimą. Kitąmet birželio 27-ąją man sukaks jau trisdešimt, nenoriu likti senbernis“, – šypteli R. Sakalauskas. 

– Treniruojiesi ir Vilniuje, kur smagiau?

– Nusprendžiau pakeisti aplinką (šypsosi). Daugiausiai treniruojuosi Kaune, tačiau vieną kartą per savaitę pasiprašau trenerio leisti pasportuoti ir Vilniuje. 

Kur geriau patinka? Patinka ten, kur yra mano treneris su savo žmona. Jis dėl manęs irgi retsykiais atvažiuoja į treniruotes Vilniuje.

– Abu su drauge siekiate savų tikslų, o kaip tau sekasi studijuoti Sveikatos mokslų universiteto doktorantūroje?

– Studijuoju jau ketvirtus metus. Pirmame kurse išlaikiau visus egzaminus, o dabar rašau straipsnius, atlieku įvairius tyrimus.

Diplominio darbo tema man labai artima – viskas susiję su sprintu. Darau kardiogramas, žiūriu, kaip sportininkai atsigauna po įvairių ištvermės, jėgos fizinių krūvių.  

Rašyti diplominį darbą labai sunku. Mažiausiai vienerius, o gal ir  daugiau metų reikės pavargti. Siekiant tapti medicinos mokslų daktaru, dar laukia daug darbų ateityje. 

– Visą laiką norėjai tapti geru treneriu, o dabar planai pasikeitė?

– Tapti atletinio rengimo treneriu – mano svajonė. Tačiau žiūriu į ateitį. Mokslas patinka, juo domiuosi ir bandau gilintis į jo gelmes. Mokslas dar niekam nemaišė, kaip sako žmonės, nuo jo kupra neužauga, viską diktuoja gyvenimas.

– Kokia tau žada būti ši žiema lengvosios atletikos maniežuose? 

– Su treneriu esame susiplanavę šios žiemos startus. 60 metrų distancijoje noriu įvykdyti normatyvą (6,65 sek.), leidžiantį dalyvauti pasaulio uždarų patalpų čempionate Portlande. Normatyvas gana aukštas, jį įvykdyti bus sunku, bet viliuosi, kad jis man paklus. 

– Dalyvavai Londono olimpinėse žaidynėse ir 100 m distancijoje užėmei 32-ą vietą (10,29 sek.), kuri tavęs netenkino. Kokios tavo galimybės jėgas bandyti antrosiose olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire?

– Tam ir sportuoju, stengsiuosi įvykdyti olimpinį normatyvą (10,16 sek.). Žinau, kad turiu dar neišnaudotų rezervų, galiu bėgti dar greičiau. Šiemet visą dėmesį sutelkiau tik sportui ir mokslui, niekur nebedirbu. 

Kai vienu metu bandai tris veiklas, ypač nukenčia sportas. Dabar, kai susitelkiau į savo pagrindinį tikslą, manau, rezultatai bėgimo takelyje turėtų gerėti. 

– Tad 2016-ieji bus labai sunkūs?

– Ne, nebus, nes tik mokausi ir sportuoju. Viską tvarkingai sudėliojau, niekuo nesiskundžiu. Turiu visas sąlygas siekti geriausių rezultatų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius