Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorija Žemaitytė: jei ne treneris, žaisčiau tinklinį

Daugiakovininkei Viktorijai Žemaitytei 2009 metų sezonas baigėsi vos prasidėjęs, tačiau ji nelaiko jo blogu.
Viktorija Žemaitytė
Viktorija Žemaitytė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusių metų žiemą Viktorija du kartus gerino savo asmeninį rezultatą daugiakovėje, o Europos uždarų patalpų čempionate liko 6. Tačiau netrukus sportininkei atsinaujino kojos tauma ir visus vasaros startus teko praleisti. „Praėjusio sezono pradžią vertinčiau gerai – du asmeniniai rekordai bei šeštoji vieta Europoje mane tenkina visiškai. Turine koją pakišo 800 metrų bėgimas, kuris yra mano silpnoji vieta (iki šios rungties Viktorija žengė tarp prizininkų). Na o vėliau… atsinaujino trauma ir operacinis stalas. Birželio 15 dieną Kauno klinikose ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas atliko artroskopinę operaciją – du mėnesius praleidau be treniruočių.”

Tai jau antroji panaši operacija – anot LAF prezidento Eimanto Skrabulio, pirmoji buvo atlikta gerai, tačiau neatsižvelgiant į tai, kad V.Žemaitytė – profesionali sportininkė. „Paprastai sakant, bet kuriam kitam eiliniam žmogui būtų užtekę ir pirmos operacijos. O sportininkei po kurio laiko pasimatė, kad kai kurios kūno dalys treniruočių bei varžybų krūvio nebeatlaiko. Teko aukoti visą sezoną”.

„Po operacijos pradėjau treniruotis po 2 mėnesių, pagrindinis dėmesys buvo skiriamas raumenų bei raiščių stiprinimui. Visiškai rimtos pratybos prasidėjo tik prieš Naujuosius metus. Jei lygint atsistatymo procesą po pirmos ir antros operacijos, šį kartą jaučiausi šimtą kartų geriau ir reabilitacija truko gerokai trumpiau”, – sako V.Žemaitytė

Lietuvos čempionate, vykusiame prieš savaitę, V.Žemaitytė jau startavo varžybose – rutulio stūmimo sektoriuje ji liko trečia. „Tai buvo bandomasis ir vienintelis žiemos sezono startas. Jokių tikslų maniežuose sau nekeliu, svarbiausia iki vasaros kuo labiau sustiprėti fiziškai. Tad ir vasaros sezono startai, kurie man gerokai mielesni nei žiemos, bus dėliojami pagal savijautą. Dėl startų daugiakovėje kol kas abejoju, tačiau bent jau stipriausioje savo rungtyje, šuolyje į aukštį bandysiu startuot.”

Kiekvienas sportininkas turi svajonę, kuriai išsipildžius gali teigti, kad pasiekė viską. Kokia ji pas Viktoriją? „Visos karjeros viršūnė, kaip ir daugeliui, būtų olimpinės čempionės titulas. Apie jį svajoja visi, o Olimpiada tik viena per ketverius metus…“

Pasak specialistų, Viktorija (arba Vika – taip ją vadina kolegos) galėtų būti nebloga šuolininke į aukštį – jos asmeninis rekordas šioje rungtyje yra 1,86 metro. Tad kodėl sportininkė pasuko gerokai sunkesniu, daugiakovininkės keliu? „Daugiakovėje yra 7 rungtys. Aš nuo mažens labai nemėgstu monotonijos, esu universali – septynkovėje kiekvieną savaitės dieną treniruotė būna vis kitokia. Todėl ir esu čia.“

Paklausta, kaip jaunimui galėtų pristatyti savo rungtį, kaip 24 metų olimpietė sako, jog žmonėms nenorėtų piršti ne tik atskirų lengvosios atletikos rungčių, tačiau ir sporto šakų. „Tegu kiekvienas pasirenka pats – kur žmogui įdomiau, ten tegu ir eina. Jei žmogus gimęs dainuoti, disko jis nemėtys jokiu atveju. Nors iš kitos pusės – jei ne mano trenerio A.Gavėno atkaklumas, ko gero iki šiandienos žaisčiau tinklinį, kurio treniruotes lankiau iki lengvosios atletikos”.

Paklausta, kurios rungties techniką jai reikia tobulinti labiausiai, Vika neabejodama sako, kad bėgimą su barjerais. „Labiausiai reikia tobulinti barjerinį bėgimą ir dirbti ištvermei, tai yra 800 metrų distancijai – pastarosios rungties nemėgstu labiausiai. Nemėgstu ne tik aš, tačiau ir dauguma pasaulio daugiakovininkų”.

Neseniai naujienų portale 15min.lt  buvo pasirodžiusi informacija, kad V.Žemaitytė su mama priglaudė benamį šuniuką ir ieško jam naujų šeimininkų, mat jų namuose auga dvi katės. Ar pasisekė? „Taip, globojama kalytė iškeliavo į Panevėžį pas labai gerus žmones. Ačiū jiems, džiugu kad tokių žmonių Lietuvoje dar yra.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius