-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorija Žemaitytė praleis likusią sezono dalį

Pajėgiausia šalies daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė šiemet negins universiados čempionės titulo. 24 metų lengvaatletei trečiadienį atlikta kryžminio raiščio operacija ir likusią vasaros sezono dalį sportininkė gydysis.
Viktorija Žemaitytė
Viktorija Žemaitytė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Žemaitytė su treneriu A.Gavėnu
Asmeninio archyvo nuotr./ V.Žemaitytė su treneriu A.Gavėnu

Tai jau antroji sudėtinga operacija, atlikta Viktorijai. Pirmą kartą V.Žemaitytė buvo operuota 2007 metų rudenį – tuomet daugiakovininkė į stadioną grižo prieš pat Pekino olimpines žaidynes.

Trečiadienį Kauno klinikose daugiakovininkei chirurgas Rimtautas Gudas atliko kairės kojos priekinio kryžminio raiščio keitimo operaciją.

Šiuo metu Viktorija jau namuose ir kaip teigia, kad jaučiasi puikiai. Nuotaika gera, viskas pavyko. Jei lygintume su pirma operacija, jaučiuosi daug geriau ir jau nuo pirmadienio pradėsiu reabilitacijos kursą. Esu labai dėkinga gydytojui – tokį puikų ir nuoširdų mediką sutikau pirmą kartą gyvenime.”

V.Žemaitytė praleis liepą vyksiančią universiadą, kurios nugalėtoja tapo 2007 metais Bankoke, bei rugpjūtį Berlyne vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą.

Labai tikiuosi, kad šį kartą reabilitacija truks gerokai trumpiau, tačiau grįžimo į stadiono sektorius neforsuosiu. Tuo metu galėsiu sau leisti stebėti varžybas kaip žiūrovė ir dalyti patarimus kolegoms. Bet kokiu atveju nuotaika optimistinė – tikrai žinau, kad dar nepasiekiau sporte to, ką galiu.”

O kad tai tikrai bus, galima buvo pastebėti ir per Šiauliuose vykusį Lietuvos jaunimo čempionatą, kur Viktorija kiekvienos rungties metu mintimis ir emocijomis buvo moterų septynkovės sektoriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius