-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus maratonas per metus užaugo dvigubai, iš užsienio bėgikų laukiama 0,5 mln. litų pajamų

„Vilniaus maratone šiemet jau užsiregistravo daugiau nei 3200 dalyvių. Tikimės, kad iki starto sekmadienį peržengsime keturių tūkstančių ribą, o gal priartėsime net ir prie penkių“, – trečiadienį, likus trims dienoms iki registracijos pabaigos, džiaugėsi varžybų organizatorių – „Tarptautinio maratono“ – direktorius Darius Mikulis.
Maratono startas
Vilnius tikisi pavyti Rygos ir Talino maratonus, kur dalyvių skaičius siekia beveik 20 tūkst. bėgikų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš aštuonerius metus pirmąjį Vilniaus maratoną bėgo tik apie 200 entuziastų, o pernai jų buvo 2200. „Šiemet maratonas bus jau devintasis. Nors dalyvių skaičius augo kasmet, šiemet turime tikrą proveržį“, – antrino „Tarptautinio maratono“ tarybos pirmininkas Mindaugas Savickas.

Tiesa, nuo Baltijos šalių maratonų, vykstančių Rygoje ir Estijoje, Vilnius dar atsilieka gerokai. Latvijoje ir Estijoje dalyvių skaičius artėja prie 20 tūkst. bėgikų.

„Užsibrėžėme tikslą per kuo trumpesnį laiką juos pavyti, o po to – ir aplenkti“, – pridūrė D.Mikutis.

Vilios nauja trasa

Visą maratono distanciją –  42 kilometrus 195 metrus – šiemet pasiryžo įveikti daugiau nei 500 dalyvių. Jie Vilniaus gatvėmis bėgs daugiausia – keturis ratus.

BFL/T.Lukaio nuotr./Mindaugas Savickas
BFL/T.Lukšio nuotr.
Mindaugas Savickas

„Šiemet visiškai pasikeitė trasa. Anksčiau sulaukdavome skundų, kad trasa paliečia mažai centro, senamiesčio. Šiemet visa trasa drieksis centrinėmis gatvėmis – Gedimino pr., Vokiečių g., Užupyje – tad bėgikų lauks tikrai gražūs vaizdai“, – teigė M.Savickas.

Trasa buvo pakeista siekiant į Vilnių privilioti kuo daugiau užsieniečių. Jų šiemet jau užsiregistravo daugiau nei 220 iš 30-ies pasaulio šalių. „Skaičiuojant kaip Turizmo departamentas, kad kiekvienas iš jų Vilniuje paliks po 2 tūkst. litų, tai iš viso šalies ekonomika sulauks 0,5 mln. litų pajamų“, – tęsė M.Savickas.

Iš viso Vilniaus maratone šiemet bus varžomasi septyniose rungtyse – maratono, pusės maratono, ketvirtadalio maratono, estafetės, 4,2 km, 1 km vaikų bėgime ir vežimėlių.

Nugalėtojui – 3 tūkst. litų čekis

Vilniaus maratono nugalėtojams vyrų ir moterų grupėse šiemet atiteks po 3 tūkst. litų. Antros vietos laimėtojams – 2 tūkst., o trečios – tūkstantis litų.

„Trasa nėra lengva, nes yra kalniukų. Nebus lengva gerinti rekordą ar pasiekti geriausią asmeninį rezultatą“, – teigė M.Savickas.

Vyrų grupėje Vilniaus maratono rekordas dar nuo 2007-ųjų priklauso Kenijos bėgikui Richardui Rotichui – 2 val. 21 min. 15 sek., o moterų – nuo 2008-ųjų lietuvei Dianai Lobačevskei – 2 val. 45 min. 31 sek.

Ji šiemet bėgs pusę maratono. „Visą maratoną bėgau prieš mėnesį (Londono olimpiadoje, – aut. past.). Vilniaus maratonas man yra kaip talismanas – čia sugrįžau į savo sportinę karjerą“, – sakė D.Lobačevskė.

Sekmadienį Vilniaus gatvėse bus galima išvysti ir daugiau žinomų veidų. Maratoną bėgs aktorius Rolandas Kazlas, keliautojas Dainius Kinderis, „Žurnalų leidybos grupės“ direktorius Juozas Mačys, „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Edmundas Jakilaitis, laidų vedėjas Kristupas Krivickas.

„Manau, tai bus šventė ne tik bėgikams, bet ir visam Vilniaus miestui, Lietuvai. Vilniaus maratonas yra žmonių, siekiančių tikslo, propaguojančių sveiką gyvenimo būdą renginys“, – teigė pagrindinio Vilniaus maratono rėmėjo – „Danske“ banko – generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas, kuris pažadėjo nubėgti ketvirtadalį maratono.

„Į maratoną galima žiūrėti dviem būdais. Kaip į kančią, kuri trunka keturias valandas, arba kaip į vieną įveiktą kilometrą, tada kitą, dar kitą ir tuo mėgautis. Aš renkuosi antrą variantą“, – pridūrė „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Christianas Wijkstromas, kuris sekmadienį Vilniuje bandys nubėgti visą maratono distanciją.

BFL/T.Lukaio nuotr./Diana Lobačevskė
BFL/T.Lukšio nuotr./Diana Lobačevskė

Vilniaus maratono programa:

  • 09.20 val. – Vilniaus maratono atidarymas;
  • 09.30 val. – Maratono, pusės maratono, ketvirčio maratono ir Lietuvos pašto estafetės startas;
  • 14.30 val. – „UNICEF“ bėgimo startas;
  • 15.00 val. – Šeimyninio vežimėlių maratono startas;
  • 15.30 al. – „Rimi šeimos“ bėgimo startas.

Visų rungčių startas startas ir finišas – T. Vrublevskio gatvėje (šalia Katedros aikštės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius