-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus maratone – ir aukštakulnių sprintas

Aiškėja rudenį vyksiančio septintojo Vilniaus maratono kontūrai. Anot organizatorių, tai bus ne tik bėgimas, bet ištisas renginių maratonas, kuriame vyks aukštakulnių lenktynės, ledo ritulys su riedučiais ir netgi žvejų varžybos.
Vilniaus maratono veidas - D.Lobačevske
Vilniaus maratono veidas - D.Lobačevske / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vilniaus maratono organizatoriai šįmet tikisi šio bėgimo lūžio. „Planuojame, kad šįmet dalyvaus apie 3 tūkst. dalyvių iš maždaug 30 šalių. Tikimės, bėgančiųjų skaičius padidės ir netrukus galėsime pasigirti 10 tūkstančių“, – antradienį sostinėje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Vilniaus maratono direktorius Evaldas Martinka.

Nuo vasario mėnesio rugsėjo 12 dieną numatytame maratono, pusės maratono ir mini maratono bėgimuose jau užsiregistravo 300 dalyvių iš 10 šalių. Organizatoriai viliasi, kad  maratonas gali sutapti  su sostinės dienomis.

„Tačiau ir be to mūsų renginiai tęsis dvi dienas, o galbūt net tris, – pasakojo E.Martinka. – Organizuosime įvairias moksleivių ir įmonių estafetes, aukštakulnių sprintą, kuriame galės bėgti ir vyrai, šachmatų, žvejų varžybas, riedutininkų lenktynes, labdaros akcijų imsis ir Lietuvos onkologai.

Anot jo, dalyvių startinis mokestis – mažiausias pasaulyje: už mini maratoną teks pakloti 5 litus, už pusę maratono – 30, o už maratoną – 50 litų. „Marškinėliai ir medaliai brangiau kainuoja, tad taip išeina, kad primokame bėgikams už dalyvavimą“, – juokėsi direktorius.

Per renginių maratoną taip pat planuojamos Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždžių – Karinos Vnukovos, Airinės Palšytės, Viktorijos Žemaitytės ir Austros Skujytės – šuolių į aukštį varžybos Katedros aikštėje, o buvusios pradedančios tinklininkės V.Žemaitytė ir K.Vnukova turėtų išmėginti jėgas su Lietuvos pliažo tinklinio čempionėmis Vika Daškevičiūte ir Diana Šuopyte.

„Tikėkimės, kad Vilniaus maratonas išaugs į populiarų renginį, – kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Žinoma, tai gera proga tuo pat metu surengti ir Lietuvos maratono čempionatą. Tikėkimės, susirinks pajėgiausi mūsų šalies maratonininkai.“

Vilniaus maratono veidu tapo viena pajėgiausių Lietuvos maratonininkių Diana Lobačevskė. Ji šiame maratone triumfavo 2008 metais, o pernai laimėjo pusę maratono. „Aukštakulnių sprinte tikrai nedalyvausiu, nes nemoku su jais net vaikščioti, – juokėsi Anglijoje gyvenanti bėgikė. – Tačiau pusės maratono distancijoje turėčiau pasirodyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius