Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus maratone – kitokia trasa, išskirtiniai medaliai ir 15 tūkst. bėgikų

Penktadienį Vilniuje „Danske Bank Vilniaus maratono“ direktorius Darius Valavičius pristatė šiais metais maratono dalyvių ir svečių lauksiančias naujoves. 
„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Visų pirma, tai – beveik dvigubai lygesnė trasa. Trasos pakilimas šiemet buvo sumažintas iki 130 metrų arba 47 proc. Be to, sparčiai auga dalyvių skaičius. Pačiais naujausiais duomenimis, šiuo metu iš viso dalyvauti bėgimo šventėje jau užsiregistravo per 13 800 žmonių. Iš jų virš 2000 ketina įveikti pusmaratonio trasą, o maratono distanciją jau pasirinko 925 dalyviai.

„Tikimės, kad sekmadienio rytą dalyvių skaičius priartės prie 15 tūkstančių. Tai tikėtina, nes vien per šią naktį bėgikų skaičius augo tūkstančiu,“ – teigė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius.

Taip pat D.Valavičius pristatė šiais metais dalyvių lauksiančius medalius. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga juos puošia heraldinis vytis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė

Savo ruožtu, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius džiaugėsi jau penkioliktus metus iš eilės sėkmingai gyvuojančiu renginiu.

„Maratonas Vilniuje yra unikali miesto bėgimo šventė. Renginio dalyviai bėgdami turi galimybę pamatyti tiek modernią, tiek istorinę Vilniaus dalis bei žalias miesto erdves. Manau, kad šis maratonas neabejotinai yra viena iš miesto vizitinių kortelių ir galiu tvirtai pasakyti, kad renginys turi miesto palaikymą,“ – tikino jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė

Dalyviams sėkmės linkėjo ir „Danske Bank“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Ramūnas Bičiulaitis.

„Sveikinu mus visus su šimtmečio „Danske Bank Vilniaus maratonu“, dėkoju organizatoriams ir linkiu didžiausios sėkmės dalyviams. Nebėgančius sekmadienį vis tiek kviečiu išeiti į miestą ir palaikyti bėgikus – jiems tai yra labai svarbu,“ – teigė R.Bičiulaitis.

Penktadienį prasidėję „Danske Bank Vilniaus maratono“ renginiai tęsis visą savaitgalį. Jau šeštadienį visus norinčius paskanauti makaronų maratono organizatoriai kviečia į jau šeštą kartą vyksiančią „Makaronų fiestą“. Dalyvauti gali visi maratono, „RIMI Pusmaratonio“ ar „LYMPO 10 km bėgimo“ dalyviai. „Makaronų fiesta“ vyks Katedros aikštėje nuo 14 iki 20 valandos. Renginio organizatoriai žada, kad šiais metais joje bus išdalinta apie 800 kilogramų makaronų.

„Danske Bank Vilniaus maratono“ dalyviai šiemet gali rinktis iš šešių skirtingų distancijų: maratono, „Rimi Pusmaratonio“, „Lympo 10 km“ ir „Rimi šeimos 4,2 km bėgimo“. Studentai ir moksleiviai bėgs 3 km, o vaikai – 200 metrų „#BEACTIVE vaikų bėgime“.

Maratono dalyviai tradiciškai startuos ir finišuos Katedros aikštėje. Bėgimo trasa drieksis Neries paupiu, tęsis Žvėryne, Vingio parke, Gedimino prospekte ir Senamiestyje. Maratono bėgikams teks įveikti du ratus, o pusmaratonio – vieną ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius