Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus maratono naujovės – išsiplėtusi trasa ir šiukšlių bėgikai

„Didžiausia bėgimo šventė“, – su tokiu šūkiu pasitinka jau 16 kartą organizuojamas Vilniaus maratonas. Sekmadienį vilniečiai turės progą atsitraukti nuo pasaulio krepšinio čempionato aistrų ir pasivaržyti patys. Miesto centras atiteks bėgikams. Save išbandyti naujoje trasoje pasiryžo daugiau nei 10 tūkst. bėgimo entuziastų. Organizatoriai tikisi, kad sulauks mažiau miestiečių skundų.
 „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
„Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Maratono pristatymo renginyje apsilankęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius džiaugėsi, kad su kiekvienais metais renginys tobulėja: „Šventė vis gražesnė ir gražesnė. Miestas stengiasi, kad būtų bėgančių daugiau – įrengėme daugiau takų ir gertuvių. Maratono distancija pagaliau bus platesnė. Įspūdingesnė trasa. Miestas tam pribrendo. Prieš kelerius metus tai būtų neįmanoma, dėl tokių dalykų kaip dangos kokybė ir eismo reguliavimas. Tikiuosi, trasa ir toliau tobulės.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė

Šiais metais bėgimo entuziastus organizatoriai pasitiko su naujove. Pirmąkart maratono trasa drieksis vieną ratą, taigi dalyviams nereikės kartoti maršruto. Maža to, šįmet šventė bus dar didesnė – tūkstančiai renginio dalyvių bus kviečiami įveikti net septynias skirtingo ilgio distancijas.

Organizatoriai skaičiuoja, kad šįmet, palyginus su pernai, maratono distanciją pasirinkę bėgikai įveiks net 24,5 naujų, pernai nenubėgtų kilometrų. Maratono trasos sukilimas 11,5 proc. didesnis nei pernai – 145 m. Dėl Valakampių ir Vingio parkuose stūksančių medžių ir miesto centre stovinčių pastatų daugiau nei 20 km maratono bėgikai įveiks pavėsyje.

Tiesa, pragariškas karštis neturėtų kankinti bėgikų. Sekmadienį prognozuojama 21 laipsnio šiluma.

Vilniaus maratono pagrindinis organizatorius Darius Valavičius pristatė ir dar vieną naujovę. Po maratono, pirmadienį, startuos 90 šiukšlių bėgikų, kurie bėgs su maišais ir rinks bėgikų „palikimą“.

„Apskritai, tikimės, kad miestiečiai nepajus didelio nepatogumo. Tikimės sulaukti mažiau skundų nei paprastai“, – vylėsi D.Valavičius.

Pirmą kartą už bėgimą turėjo susimokėti studentai ir moksleiviai. Organizatoriai tikina, kad prie to privedė jaunuolių neatsakingumas.

„Kai buvo nemokami – užsiregistruodavo 4 tūkst., ateidavo – tūkstantis. Todėl nusprendėme, kad jie turi jausti atsakomybę ir iškart pasijautė tai skaičiuose“, – pasakojo bėgimo organizatorius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė

Daugiausia dalyvių pasirinko 5 km trasą – daugiau nei 3 tūkst. iš 10 tūkst.

Užsieniečių įskaitoje pirmauja britai – net 208 užsiregistravo dalyvauti Vilniaus maratone. Latvių ir lenkų – po 190. Iš viso užsiregistravo 1437 dalyviai iš užsienio.

Šiais metais Vilniaus maratonas taps ir oficialiu Lietuvos maratono čempionatu.

Prie starto linijos stos ir viena garsiausių šalies maratonininkių Diana Labočevskė. Tiesa, po traumų atsigaunanti bėgikė pasirinko pusmaratonio distanciją.

„Noriu pasidžiaugti, kad išvis grįžau, nes turėjau didelių problemų ir praleidau dvejus metus. Šįkart bėgsiu pusmaratonį. Žinau, kad bus nemaža konkurencija“, – kalbėjo D.Labočevskė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „Danske Bank Vilniaus maratono“ partnerių popietė

Šiais metais maratono distanciją yra pasiryžę įveikti 1056 dalyviai, pernai tokių buvo 984.

Prieš metus Vilniaus maratoną laimėjo vyras ir žmona iš Ukrainos Bogdanas ir Natalija Semenovyčiai.

Sekmadienį maratono ir pusmaratonio dalyviams startas bus duotas 9 val. Bėgantys 10 kilometrų startuos 14 val., o 5 km – 15:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius