Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virgilijus Alekna: kiekvieni metai gali būti paskutiniai

Neseniai Judžine (JAV) Virgilijaus Aleknos sviestas diskas skriejo 67,19 metro. 39 metų Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė trykšta optimizmu ir žada sviesti diską dar toliau. Artimiausios varžybos jo laukia Vilniuje.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

– Virgilijau, juokais sezono pradžioje kalbėjote, kad gal nepasiseks įvykdyti olimpinio normatyvo, tačiau jį pasiekėt jau per pirmą startą. Kaip vertinate savo pajėgumą šį sezoną?

– Šiais metais viskas vyko gana sklandžiai. Treniruočių stovyklos taip pat, tad aš tikrai neabejojau, kad galiu ir neįvykdyti olimpinio normatyvo. Jei lyginsime pasiruošimą su praėjusiais metais, tai šiemet viskas visiškai kitaip. Pernai turėjau traumų, o šiemet viskas praėjo sklandžiau, taip kad viskas gerai. Rezultatai rodo, kad pasirengimas vyko tikrai gerai.

– Kol kas IAAF ,,Deimantinėje lygoje“ esate antras tarp disko metikų, tačiau svarbiausias tikslas yra turbūt Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas Pietų Korėjoje. Kokį tikslą keliate ten?

– Aišku, kad svarbiausias tikslas yra pasaulio čempionatas. Tikslas yra gerai pasirodyti, o visa kita nėra svarbu.

– Kaip vertinate savo varžovus, antai puikią formą demonstruoja estas Gerdas Kanteris ir vokietis Robertas Hartingas?

– Sezonas tik prasidėjo, įvyko keletas pirmųjų varžybų. Sezonas nėra išskirtinis, galbūt ne visi geriausius savo rezultatus parodė, bet aš manau, kad prieš pasaulio čempionatą mes juos išvysime. Išsiskiria šiais metais Robertas Hartingas, jis yra aiškus lyderis. Jis įrankį yra numetęs apie 69 metrus, tad manau, kad jis yra pagrindinis pretendentas į aukščiausią apdovanojimą Pietų Korėjoje.

–  Kaip vertinate treniruočių sąlygas Vilniaus Vingio parko stadione?

– Kokias turime, tokias. Jos nelabai keičiasi, kaip treniravausi dešimt metų, taip pat treniruojuosi ir dabar (atsidūsta).

– Tačiau galime atsikvėpti, kad bent vienintelio stadiono sostinėje iš lengvaatlečių neatims.

– Kiek teko girdėti, Londono olimpinėmis žaidynems dar teks ruoštis čia. Tai džiugina (šypsosi).

– Ko labiausiai bijo dukart olimpinis ir pasaulio bei Europos čempionas žengdamas į stadioną?

 Treniruočių sąlygos? Kokias turime, tokias. Jos nelabai keičiasi, kaip treniravausi dešimt metų, taip pat treniruojuosi ir dabar.– Kad aš tokio nerimo neturiu. Dalyvauju taip, kaip esu pasirengęs, o pasirengęs esu neblogai. Varžybų jaudulys yra normalu. Viskas kaip turi būti. Nesu naujokas didžiajame sporte ir nieko nebijau.

– Minėjote, kad Londono olimpiada jums bus paskutinė karjeroje. Kiek po jos dar planuojate profesionaliai sportuoti?

– Tokių planų visiškai nėra. Labai džiaugčiausi, jei gerai pabaigčiau šiuos metus, jei būčiau sveikas. Jei išsipildys mano svajonė dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse, tai bus gerai. Planuoti labai toli į priekį visiškai nėra jokio pagrindo, nes kiekvieni metai gali būti paskutiniai. Noriu į Londoną, o toliau aš visiškai negalvoju.

– Liepos 4 dieną Vilniuje dalyvausite ,,Romo Ubarto metimo taurės“ varžybose. Varžysitės su stipriausiais Lietuvos disko metikais. Ką jūs išskirtumėt iš jaunųjų diskininkų?

– Kviečiu visus, kam įdomu, į Vilniaus Vingio parko stadioną pamatyti geriausius Lietuvos diskininkus. Varžybų pradžia 16 valandą, diską mėtysime 17 valandą. Džiaugiuosi, kad dar esu mūsų šalyje pirmas numeris (šypsosi), tačiau yra kaunietis Andrius Gudžius. Jam šis sezonas kiek nesėkmingai klostosi, bet vis dėlto jis yra pakankamai stiprus. Ir ateityje Andrius bus labai stiprus disko metikas. Taip pat išskirčiau Aleksą Abromavičių, kuris treniruojasi Klaipėdoje ir įrankį meta daugiau kaip 60 metrų. Yra ir Vilniuje disko metikų, kuriuos treniruoja Romas Ubartas. Bus nelengva artėjančiose varžybose (juokiasi).

* * *

Vlados Musvydaitės „Olimpinis dienoraštis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius