Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Vis toliau diską metantis Andrius Gudžius vėl kovos „Deimantinėje lygoje“

Sportinę formą pastaruoju metu nuolat gerinantis Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius sekmadienį vėl stos į kovą „Deimantinėje lygoje“. Sekmadienį Londone vyks 10-asis šių prestižinių komercinių varžybų etapas.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvis bendroje disko metikų įskaitoje šiuo metu užima trečiąją vietą ir realiai pretenduoja patekti į „Deimantinės lygos“ finalą. Jame varžysis šeši geriausi sportininkai. Mūsų šalies atstovo sąskaitoje – 12 taškų. A. Gudžius dalyvavo dviejuose iš trijų etapų, kuriose jau buvo surengtos disko metimo varžybos. Lietuvis abusyk užėmė trečiąją vietą.

Pirmauja sezono lyderis (71 m 86 cm) slovėnas Kristjanas Čehas. Jis triumfavo visuose etapuose ir surinko maksimalų taškų skaičių – 24. Antrąją vietą užima švedas Danielis Stahlis. Jis sukaupė 21 tašką. Lietuvos lengvaatlečiui ant kulnų lipa britas Lawrence‘as Okoye. Jo kraityje – 11 taškų. 10 turi amerikietis Samas Mattisas, 9 – Australijos sportininkas Matthew Denny.

Be minėtų disko metikų, Didžiosios Britanijos sostinėje A. Gudžius kovos su švedu Simonu Petterssonu ir Samoa atstovu Alexu Rose‘u. Mykolas Alekna Londone nepasirodys. Jis bandė jėgas tik viename „Deimantinės lygos“ etape, turi 5 taškus ir rikiuojasi septintojoje pozicijoje.

Šią savaitę A.Gudžius diską metė „World Athletics“ Kontinentinio turo varžybose Vengrijoje ir užėmė antrąją vietą. Jis įrankį nuskraidino 67 m 60 cm ir įgyvendino olimpinį normatyvą. Lietuvis į priekį praleido tik D.Stahlį, o už nugaros paliko K.Čehą ir M.Alekną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius