-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitalijus Kozlovas: klaidų taisymo pradžia

Pekino olimpinių žaidynių dalyviui, bėgikui Vitalijui Kozlovui šis sezonas susiklostė nesėkmingai – Europos U23 čempionate jis net nepateko į finalą, o pasaulinėje Universiadoje liko aštuntas. Rodomi rezultatai nubraukė bėgiko viltis startuoti pasaulio lengvosios atletikos čempionate Berlyne. Tačiau atkaklus sportininkas nenukabina nosies ir su optimizmu kalba apie ateitį – pirmasis naujos treniruočių metodikos išbandymas jo laukia jau rugsėjo 13 dieną vyksiančiame tarptautiniame Vilniaus maratone. Čia Vitalijus startuos sau kiek neiprastoje mini maratono distancijoje.
Vitalijus Kozlovas
Vitalijus Kozlovas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Vilniaus maratonas 2009
Vilniaus maratonas 2009

Tokio ilgio distancijose startuoji retai – šiame sezone daugiausiai teko begti 1500 metrų. Vilniaus mini maratono distacija kiek ilgesnė – tai dar vienas eksperimentas ar suplanuotas startas?

Prieš metus esu dalyvavęs Lietuvos kroso čempionate, ten esu laimėjęs vienos jūrmylės bėgimą (maždaug 1900 metrų). O bėgimas Vilniuje bus šio sezono klaidų taisymas – ne paslaptis, jog vasaros sezonas buvo prastokas, su trenere keitėme bėgimo metodiką – akcentavom ne ištvermę, o greičio savybes. Dabar matome, kad tai buvo klaida, tad Vilniaus maratonas bus naujos (tiksliau grįžimo prie senos) metodikos pradžia. Tad jei tiksliau suformuluot, ar tai paskutinis vasaros sezono startas, ar pirmas žiemos, sakyčiau, jog tai pirmas žiemos sezono startas.

Ar esi anksčiau startavęs bėgimuose miesto gatvėmis?

Taip, tačiau tai buvo labai seniai. Maždaug prieš penkerius metus esu dalyvavęs estafetiniame bėgime aplink Gedimino pilį – tuomet mūsų komanda liko antra.

Po Lietuvos čempionato ilsėjaisi, ar kažkiek ir sportavai, kokia tavo dabartinė sportinė forma?

Su trenere nusprendėme, kad šios atostogos bus aktyvios, t.y. jog kas antrą dieną bėgiosiu krosus po 30 minučių. Tačiau pats dar pridėjau ir bėgimus greičiui – kuomet kilometras bėgamas per 3.30 minutės. O firmą parodys startas – 2,3 kilometro distancija man visiškai nauja, tad tikslas bus išsilaikyti tarp lyderių ir vietas dalintis finišo tiesiojoje. Žinoma, jei tam liks jėgų.

Ar tau yra kažkoks esminis skirtumas tarp bėgimo plentu ir bėgimo stadiono taku?

Skirtumai nemaži – stadione kur kas geresnis dangos ir kojų sukibimas, galima bėgt negalvojant apie dangos nelygumus – akmenukus, duobes, kanalizacijos liukus. Su dygliuotais bateliais bėgti daug patogiau, nei su kroso avalyne.

Tai bus vienintelis tavo startas iki bėgikai persikels į uždarus maniežus?

Manau kad taip. Tiesa, rugsėjo pabaigoje bus fizinio pasirengimo stovykla Palangoje, tai tuo metu galbūt dalyvausiu Lietuvos kroso čempionate – jis kasmet vyksta Klaipėdoje.

Jau minėjai, kad šis sezonas buvo prastas ir keliami tikslai nebuvo pasiekti...

Taip, sezonas buvo visiškai ne toks, kokį planavome. Tačiau tokios duobės būna pas visus sportininkus, svarbiausia puikiai žinome, ką darėme ne taip ir ką reikia pataisyti, kad tai nesikartotų.

Dar pavasarį, pasiekęs naują Lietuvos uždarų patalpų 800 metrų bėgimo rekordą minėjai, jog šiemet sieksi atnaujinti šalies rekordą ir 600 metrų distancijoje. Planai nesikeičia?

Šis rekordas buvo ir yra mano maža svajonė, mat ši distancija yra mano mėgstamiausia. Tad planai nesikeičia, aš šio rekordo tikrai sieksiu. Tačiau dar kartą pasikartosiu, jei tai ir įvyks, tai ne Lietuvos maniežuose.

Ir pabaigai – tavo palinkėjimai šeštojo Vilniaus maratono dalyviams...

Tiesiog visiems sėkmės – tiek mano varžovams, tiek ir man pačiam!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius