-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žalgirio” futbolininkai bėgs Vilniaus maratone

Vilniaus VMFD „Žalgiris” treniruotėje „Vingio“ stadione galima buvo išvysti kiek neįprastą vaizdą – kamuolį gainiojo ir mergina. Tai du kartus Vilniaus maratono nugalėtoja Diana Lobačevskė, kuriai kompaniją sudarė ir stajeris Tomas Matijošius. Nauji komandos nariai? Ne visai taip – taip buvo pakloti pamatai lengvosios atletikos bei futbolo draugystei ir bendradarbiavimui.
Diana Lobačevskė su futbolo kamuoliu
Diana Lobačevskė su futbolo kamuoliu / Artūro Gimžausko nuotr.

Vilniaus „Žalgirio” kolektyvas bei vienas didžiausių sporto renginių mieste, tarptautinio Vilniaus maratono organizatoriai nusprendė bendradarbiauti. „Kokiomis formomis tai vyks atskleisime kiek vėliau, tačiau jau dabar aišku, kad Vilniaus maratono dieną, rugsėjo 12-ąją prie starto/finišo linijos su pilnu aprangos komplektu išsirikiuos visa „Žalgirio” komanda. Manome, tai bus puikiu stimulu suvokti, jog kiekvienas sportininkas atstovauja ne vien savo komandą ar sporto šaką, tačiau ir miestą – tiek futbolą, tiek bėgimą šiuo atveju sieja Vilnius.”, – sakė bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

„Tiek futbolas, tiek lengvosios atletikos rungtys vyksta tuose pačiuose stadionuose, tad šių sporto šakų atstovai dažnai susitinka. Viena iš šių metų Vilniaus maratono trasų drieksis per legendinį „Žalgirio” stadioną – tai ne vien sutapimas. Gal kiek didesnis sutapimas yra tai, kad tiek Vilniaus maratono, tiek ir VMFD „Žalgiris” oficialios spalvos yra vienodos – žaliai balta. Ir pabaigai pajuokausiu, kad taip mes į stadioną atnešame lygybę tarp lyčių – futbolą dažniausiai renkasi vyrai, o istoriškai taip jau susiklostė, kad lengvosios atletikos stiprioji pusė Lietuvoje – moterys”, –  sakė Evaldas.

„Praėjusį sezoną „Žalgirio” vyrai treniravosi Vingio parko stadione, kartais jų treniruotės vykdavo lengvaatlečių varžybų metu. Kuomet atlikinėdavau lemiamus šuolius, visa „Žalgirio” komanda mane audringai palaikydavo”, – E.Martinkai antrino treniruotėje turėjusi dalyvauti, tačiau į varžybas Švedijoje išvykusi pasaulio jaunimo lengvosios atletikos vicečempionė A.Palšytė. Priminsime, jog ji dalyvaus Vilniaus maratono metu Katedros aikštėje rengiamame šuolio į aukštį turnyre.

„Gyvenant Anglijoje nesusidurti su futbolu neįmanoma, niekur nepabėgsiu nuo jo ir Lietuvoje”, – juokavo ir du kartus Vilniaus maratono nugalėtoja Diana Lobačevskė.

Prieš prasidedant treniruotei „Žalgirio treneris Igoris Pankratjevas irgi šmaikštavo: „Dianą į komandą priimtumėm be jokių abejonių”.

Po treniruotės gerų žodžių stajeriams negailėjo ir komandos legionierius iš Rusijos, saugas Andrejus Nagumanovas: „Merginą tarp mūsų futbolo aikštėje mačiau pirmą kartą, tačiau tai labai gražus vaizdas ir teigiamos emocijos. Ypač patiko Dianos kamuolio stabdymas krūtine ir Tomo žongliravimas kamuoliu rankomis. O jei rimčiau, tai futbolas yra sporto karalius, lengvoji atletika – sporto karalienė, tad šis bendradarbiavimas panašus į karališkas vestuves. Su nekantrumu laukiu ir paties Vilniaus maratono – tokiose varžybose tiek aš, tiek dauguma komandos narių dalyvaus pirmą kartą.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius