Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 01 /21:00

Živilės Balčiūnaitės dopingo byla: visos pusės tikisi pergalės

Trečiadienį Tarptautiniame Sporto arbitražo teisme (CAS) Lozanoje buvo nagrinėjama dopingo vartojimu kaltinamos Živilės Balčiūnaitės byla. Buvo sprendžiama, ar patenkinti 2010 metų Europos čempionės apeliaciją dėl dvejų metų diskvalifikacijos. CAS verdiktas bus galutinis ir neskundžiamas.
Ž.Balčiūnaitės triumfo akimirka
Živilė Balčiūnaitė susigrąžins Europos čempionės vardą arba neteks jo amžiams. / Alfredo Pliadžio nuotr.

ATNAUJINTA 21.00 VAL. „Jokių žinių dar neturiu ir abejoju, ar šiandien jų sulauksime. Gali būti, kad sprendimas bus paskelbtas tik po 6-8 savaičių. Ne retai taip būna. Su Živile dar nekalbėjau. Neskambina. Galbūt viskas ten užsitęsė“, – prieš 21.00 val. 15min.lt sakė Lietuvoje likęs Ž.Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis.

32-ejų maratonininkės košmaras prasidėjo iš karto po auksinio triumfo 2010-ųjų Europos pirmenybėse – bėgikės šlapimo mėginyje buvo rasta sintetinio steroido metabolitų. Ž.Balčiūnaitė kaltinimus dopingu visą laiką neigė, o pernai balandį priimtą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) sprendimą diskvalifikuoti ją dvejiems metams ir atimti čempionės medalį – apskundė CAS.

Byla net kelis kartus buvo nukelta, abiem pusėms pateikiant vis naujų dokumentų. Visgi trečiadienį trys nepriklausomi CAS teisėjai padės galutinį tašką Ž.Balčiūnaitės byloje.

Jeigu sprendimas bus palankus bėgikei – ji ne tik susigrąžins Europos čempionės titulą ir nusimes diskvalifikacijos pančius, bet ir galės kreiptis dėl kompensacijos. Vien teisybės paieškos CAS teisme kainavo daugiau nei 100 tūkst. litų. Ž.Balčiūnaitė taip pat įgytų teisę startuoti 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, tiesa, dar turėtų įvykdyti maratoną.

CAS teisėjams atmetus Ž.Balčiūnaitės apeliaciją, bėgikė privalėtų susitaikyti su LLAF sprendimu ją diskvalifikuoti dvejiems metams. Šis terminas baigsis 2012 metų rugsėjo 5 dieną.

Į Lozaną antradienį išvyko ir Ž.Balčiūnaitė, ir LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis. Abi stovyklos prieš lemiamą dieną neabejojo savo pergale.

„Mūsų argumentai – tie patys. Nieko nauja, – „Lietuvos rytui“ sakė Ž.Balčiūnaitės interesus ginantis teisininkas Aivaras Žilvinskas. – Jeigu netinkamai atlikti tyrimai, tai yra viskas.“

„Nesiruošiau vykti į CAS posėdžius. Bet Živilė ir jos aplinka Lietuvoje tiesiog purvais apipylė federaciją, – piktinosi E.Skrabulis. – Nenoriu, kad šis purvas lietųsi, todėl netylėsiu, jeigu ir toliau jie kartos nepagrįstus kaltinimus.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius