Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusio maratono rekordininko tėvas kelia klausimus – prakalbo apie paslaptingus vyrus

Tragiškai žuvusio greičiausio istorijoje maratonininko Kelvino Kiptumo tėvas prakalbo apie paslaptingus vyrus ir ragina pareigūnus imtis išsamaus tyrimo.
Kelvinas Kiptumas ir jo vairuotas automobilis
Kelvinas Kiptumas ir jo vairuotas automobilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš kelias dienas Kelvino ieškojo kažkokie vyrai. Paprašiau, kad jie prisistatytų, parodytų savo dokumentus, bet jie atsisakė tai padaryti“, – įtarimų šešėlį pirmadienį metė Samsonas Cheruiyot'as, automobilio avarijoje žuvusio pasaulio maratono rekordininko K.Kiptumo tėvas.

VIDEO: Samson Cheruiyot, babake Kelvin Kiptum azungumza baada ya kifo cha mwanawe wa kipekee

24-erių lengvosios atletikos žvaigždė kartu su treneriu Gervaisu Hakizimana žuvo automobilio avarijoje vėlyvą sekmadienio vakarą.

Nuotraukos iš įvykio vietos rodo, kad K.Kiptumo vairuota transporto priemonė virto metalo laužo krūva.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvino Kiptumo vairuotas automobilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvino Kiptumo vairuotas automobilis

„Mes esame labai nuliūdinti K.Kiptumo mirties ir raginame policiją paspartinti tyrimą, kad tiksliai sužinotume, kodėl nutiko ši siaubinga nelaimė“, – antrino vietinis gubernatorius Jonathanas Bii.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvino Kiptumo žūties vieta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvino Kiptumo žūties vieta

Kenijos policija jau skelbė, kad avarijoje dalyvavo vienintelis K.Kiptumo vairuotas automobilis. Maratono rekordininko kūnas buvo išsviestas iš transporto priemonės.

Kartu su K.Kiptumu žuvo ir jo treneris, o trečiasis keleivis – drauge važiavusi moteris liko gyva. Pirmadienio popietę ji paleista iš ligoninės.

„Kelvinas buvo mano vienintelis sūnus. Jis paliko mane, motiną ir savo du vaikus. Esame giliai sukrėsti“, – jautrioje kalboje tęsė žuvusiojo tėtis, atkleidęs ir paskutinį pokalbį su sūnumi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvinas Kiptumas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kelvinas Kiptumas

„Jis sakė, kad kažkas atvyks ir padės mums pasistatyti namą. Sakė, kad yra puikios sportinės formos ir pasiruošęs nubėgti maratoną greičiau nei per dvi valandas“, – kalbėjo S.Cheruiyot'as.

„Apie sūnaus mirtį sužinojau žiūrėdamas televizorių... Nuvykau į įvykio vietą, bet policija jau buvo išvežusi kūną“, – papildė S.Cheruiyot'as.

K.Kiptumas pernai Čikagoje tapo pirmuoju žmogumi istorijoje, nubėgusiu maratoną greičiau nei per 2 valandas ir 1 minutę.

Jo planetos rekordas – 2 val. 35 sek. – oficialiai patvirtintas tik praėjusią savaitę.

Vida Press nuotr./Kelvinas Kiptumas
Vida Press nuotr./Kelvinas Kiptumas

K.Kiptumas buvo laikomas viena didžiausių žvaigždžių maratono istorijoje, jam drąsiai prognozuotas auksas ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Eismo įvykis nutiko apie 11 val. vakaro sekmadienį kelyje tarp Eldoreto ir Kaptagato. Šiame regione, pasižyminčiame aukštikalnėmis, dažnai treniruojasi Kenijos bėgikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius