Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių lietus Hengele

Pirmą vasaros dieną pasaulinės lengvosios atletikos žvaigždės spindės Olandijos padangėje. Hengele vyksiančiose FBK žaidynėse susirinks šios sporto šakos elitas.
Irving Saladino
Irvingas Saladino / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christine Ohuruogu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christine Ohuruogu

1500 metrų distancijoje startuos Europos uždarų patalpų čempionė Anna Alminova, savaitgalį tapusi sezono lydere bėgant 3000 metrų. Jos priešininkės bus Pekino olimpinė čempionė kenietė Nancy Lagat, vicečempionė ukrainietė Irina Luščinskaja, etiopė Gelete Burka bei lenkė Lidija Hoecka.

800 metrų bėgimo takelyje žiūrovai išvys Pekino sidabro laimėtoją Janet Jackposgey iš Kenijos bei stiprias ruses Jekateriną Kosteckają ir Mariją Šapajevą.

Šuolio su kartimi sektoriuje varžysis du kartus olimpinė medalininkė Svetlana Feofanova, o ieties metimo sektoriuje – jos tautietis Ilja Korotkovas, savaitgalį Graikijoje įrankį įmetęs 80,80 metro.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Haile Gebreselassie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Haile Gebreselassie

Kad dalyvaus 200 metrų bėgimo rungtyje, paskutinę akimirką patvirtino du kartus ilgesio nuotolio olimpinė čempionė britė Christine Ohuruogu

1500 metrų bėgs du kartus olimpinis čempionas Kenenise Bekele, o vienos valandos bėgime sau priklausantį pasaulio rekordą bandys pagerinti etiopas Haile Gebreselassie.

100 metrų bėgimo takelyje susitiks amerikietis Shawnas Crowfordas ir Churandy Martina ir Antilų. Ši dvikova turi ir olimpinę priešistoriją – Pekine 200 metrų bėgime C.Martina buvo diskvalifikuotas ir jo iškovotas sidabro medalis atiteko amerikiečiui. Vėliau JAV bėgikas medalį C.Martinai grąžino, nors jo apeliacija buvo atmesta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Churandy Martina
AFP/„Scanpix“ nuotr./Churandy Martina

Hengele pirmą kartą šį sezoną startuos ir olimpinis šiuolio į tolį čempionas Irvinas Saladino iš Panamos. Lygiai prieš metus jis Olandijoje nušoko 8,73 metro – taip toli niekas nebuvo šokęs jau 14 metų. Šiuo šuoliu Panamos sportininkas tapo pagrindiniu pretendentu pagerinti pasaulio rekordą, kuris priklauso legendiniam M.Powellui – 8,95 metro.

Rutulio stūmimo sektoriuje susirinks neišskiriama trijulė: Maewskis, Hoffa ir Cantwellas. Lenkas ir du amerikiečiai kartu startuoja beveik visuose stambiausiuose turnyruose ir yra pagrindiniai pretendentai išsidalyti medalius pasaulio čempionate Berlyne. Tai kartu nedažna išimtis iš taisyklės, kai pagrindiniai varžovai vengia susitikti akis į akį jau pirmuose sezono turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius