-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos lenktynininkas 2010“ rinkimai - Martynas Samsonas

Gruodžio 16 dieną sportininkui sukaks 32 metai. Gimęs Vilniuje, o dabar gyvenantis Utenoje lenktynininkas prisipažįsta, kad rimtai automobilių sportu susidomėjo prieš gerą dešimtmetį, pradėjęs dalyvauti automobilių kroso varžybose. Vaikystėje bandytas kartingas „neužkabino“, o nuo bagio kroso trasose prasidėjo kelias į didžiąsias pergales.
Martyno Samsono automobilis
Martynas Samsonas / aloefun.eu nuotr.

Šiemet Martynas tapo atvirojo Lietuvos automobilių ralio čempionato nugalėtoju 2WD įskaitoje (su šturmanu Mindaugu Varža važiavo BMW automobiliu). Dalyvavo Latvijos ir Estijos ralio čempionato etapuose, sezono pabaigoje Saaremaa ralyje E10 klasėje užėmė 3-ąją vietą.

Kokios varžybos tau pačiam šiemet buvo svarbiausios ir kaip vertini visą sezoną?

Prieš sezoną sau kėlėme tikslą dalyvauti visuose Lietuvos čempionato etapuose ir siekti 2WD įskaitos nugalėtojų titulo. Kadangi tikslą pasiekėme, tai galima sakyti, kad metai buvo sėkmingi. Turbūt fainiausias buvo žieminis „Winter Rally“ - tada labai atkakliai kovojome su Estijos sportininkais, važiavusiais puikiai parengtais „Honda“ automobiliais. Iki pat paskutinio greičio ruožo vyko kova dėl sekundžių, tačiau mes su užpakaliniais ratais varomu BMW sugebėjome „įvežti“ estams 5 sekundes.

Kokia tavo nuomonė apie automobilių sporto situaciją Lietuvoje?

Man atrodo, kad situacija gerėja. Kadangi mano veikla tiesiogiai susijusi su automobilių ruošimu varžyboms (UAB „Samsonas Motorsport“ ruošia automobilius įvairioms varžyboms – aut. past.), galiu pasakyti, kad užsakovų daugėja. Pavyzdžiui, iki artėjančio žiemos ralio turime paruošti šešis naujus automobilius – penkis dešimtos kartos „Mitsubishi Evolution“ ir vieną „Subaru Impreza“. Tai bus tikrai greiti, galingi ir labai šiuolaikiški automobiliai. Manau, kad du prasti – bendrąja prasme – automobilių sporto sezonai jau nueina į praeitį.

Koks tavo svajonių automobilis?

BMW M3 E30. Klasikinis M3. Toks, kuriame nėra elektronikos ir viską gali valdyti pats.

Planai 2011 metais?

Žinau, kad apginti iškovotą 2WD nugalėtojų vardą gali būti sunkiau nei buvo jį iškovoti. Bet mes tikrai planuojame prioritetu vadinti Lietuvos čempionatą. Jeigu leis galimybės, išvažiuosime ir į užsienyje vykstančias varžybas.

Ką - kaip lenktynininkas - gali nuveikti per 15 minučių?

Labai daug, - juokauja Martynas. - Labai daug. Perrinkti greičių dėžę.

Savo balsą už „Lietuvos lenktynininkas 2010“ atiduoti galite apklausoje dešinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius