Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 13

Juokeliai apie ukrainietes Europos futbolo čempionato metu Lenkijos žurnalistams gali baigtis trejais metais kalėjimo

Žinomi Lenkijos žurnalistai Jakubas W. ir Michalas F. kaltinami radijo laidoje įžeidę kitus asmenis dėl jų tautybės. Kaltinimai jiems pateikti dėl „pokštų“ apie ukrainietes, dirbančias Lenkijoje. Kaip rašo Tvn24.pl, žurnalistams gresia iki 3 metų kalėjimo.
Nekorektiški pasisakymai Europos futbolo čempionato metu radijo laidos vedėjams gali baigtis kalėjimu.
Nekorektiški pasisakymai Europos futbolo čempionato metu radijo laidos vedėjams gali baigtis kalėjimu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie kaltinimus informuoja Varšuvos prokurorai. Abu kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta. Jakubas W. Pasinaudojo teise nesiaiškinti, o Michalas F. pateikė trumpą pasiaiškinimą. Kol kas nei vienam iš jų netaikomos kokios nors laisvės apribojimo priemonės.

Kaip jau buvo rašoma, istorija prasidėjo birželio 12-osios rytinėje radijo stoties „Eska Rock“ laidoje, kai kalbėdami apie Ukrainos rinktinės pralaimėjimą Anglijai Europos futbolo čempionate žurnalistai nusprendė „pajuokauti“. Jakubas W. tiesioginiame eteryje pareiškė, kad po Ukrainos pralaimėjimo „pasielgė kaip tikras lenkas“ ir „išmetė savo ukrainietę iš namų“. Jo kolega Michalas F. pašaipas tęsė sakydamas, kad „iš pykčio šiandien nesumokėsiu“ ir „jeigu mano būtų bent kiek gražesnė, išprievartaučiau ją“. Į tai Jakubas W. atsakė: „Aš tai nežinau, kaip maniškė atrodo, nes ji visada klupo ant kelių“.

Lenkijos Baudžiamasis kodeksas numato iki trejų metų kalėjimo tiems, kurie viešai tyčiojasi iš žmonių grupės ar atskirų žmonių dėl jų tautybės, etninės, rasinės priklausomybės, religijos. Šis straipsnis ir buvo pritaikytas žurnalistams.

Tiek radijo stoties vadovybė, tiek patys žurnalistai viešai atsiprašė visų, kuriuos toks humoras įžeidė. Laidos transliacijos buvo nutrauktos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius