-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Adidas“ – visų laikų geriausi

Vienos didžiausių sportinės aprangos ir avalynės gamintojų „Adidas“ gyvavimo istorija ne tokia ilga, kaip daugelis mano, bet nuo savo oficialios veiklos pradžios – nuo 1948 metų – „Adidas“ prisidėjo prie didžiulės sportinės avalynės industrijos sukūrimo ir iki šiol yra viena didžiausių žaidėjų rinkoje.
„Gazelle“
„Gazelle“ / Complex.com nuotr.

Pavadinimas „Adidas“ kilo iš įmonės įkūrėjo vardo – Adi Dassler, kuris kartu su broliu Rudi dar dvi dešimtis iki oficialaus įkūrimo siuvo sportinius batelius. 

„Adidas“ niekada nebijojo eksperimentuoti siekiant ne tik komforto tobulumo, bet ir tapimo įvaizdžio simboliu. Pateikiame jums 10 visų laikų geriausius „Adidas“ batelius.

1. „Superstar“, pristatyti 1969 metais. Kai išgirstate pavadinimą „Adidas“, turbūt ne vienas pagalvojate apie „Superstar“ sportinius batelius. „Superstar“ bateliai, kai jie buvo pristatyti, buvo labai mėgiami NBA žaidėjų, bet po to, kai juos išpopuliarino amerikiečių hip hopo grupė „Run-D.M.C.“, šie bateliai „išėjo“ į gatves ir iki šiol yra puikiai atpažįstami.

Complex.com nuotr./„Superstar“
Complex.com nuotr./„Superstar“

2. „SL 72“, pristatyti 1972 metais. Nei viena kompanija tiek neuždirbo iš Olimpinių žaidynių kaip uždirbo „Adidas“. Šis modelis buvo pristatytas Miunchene kaip multifunkcionalus sportinės avalynės modelis. Netgi „Nike“, kuri, nors ir sukūrusi multifunkcinius sportinius batelius dar 15 metų prieš šio modelio pristatymą, neįgijo tokių batelių kategorijoje gero vardu, kokį gavo „SL 72“.

Complex.com nuotr./„SL 72“
Complex.com nuotr./„SL 72“

3. „Gazelle“, pristatyti 1968 metais. Šiuos „Adidas“ batelius drąsiai galima vadinti klasika. Debiutavę kaip treniruočių bateliai, vėliau tapo itin mylimi tarp futbolo gerbėjų.

Complex.com nuotr./„Gazelle“
Complex.com nuotr./„Gazelle“

4. „Energy Boost“, pristatyti 2013 metais. Taip, šiais metais – tai naujausias pristatytas „Adidas“ bėgimo batelių modelis. Suderintos naujausios technologijos ir klasika – taip atrodys bėgiojimo batelių ateitis.

Complex.com nuotr./„Energy Boost“
Complex.com nuotr./„Energy Boost“

5. „ZX 8000“, pristatyti 1989 metais. Vieni geriausi sportinių batelių iš aštuntos dekados. Vien ko vertos ryškios spalvos – tamsiai mėlyna, žydra ir geltona.

Complex.com nuotr./„ZX 8000“
Complex.com nuotr./„ZX 8000“

6. „Campus“, pristatyti 1980 metais. Debiutavo kaip krepšinio bateliai, bet dėl savo formos labiau populiarūs tapo tarp riedlentininkų. Be to šie bateliai buvo itin mėgstami grupės „Beasty boys“ vaikinų.

Complex.com nuotr./„Campus“
Complex.com nuotr./„Campus“

7. „KB 8“, pristatyti 1997 metais. Tai pirmieji Kobe Bryant' bateliai. Ypatingai agresyvios išvaizdos, su paaukštintu auliuku. Nors Kobe Bryant'as kontraktą su „Adidas“ nutraukė 2002 metais, dar po to šie bateliai dažnai buvo matomi įvairių krepšinio lygų rungtynių aikštelėse.

Complex.com nuotr./„KB 8“
Complex.com nuotr./„KB 8“

8. „Samba“, pristatyti 1950 metais. Kiekvieno tuometinio vaikino svajonių sportiniai bateliai. Šie bateliai buvo sukurti futbolininkams būtent tokie – storesniu padu – dėl to metu šalto oro ir kietos žemės sąlygų. 

Complex.com nuotr./„Samba“
Complex.com nuotr./„Samba“

9. „Achill“, pristatyti 1968 metais. Šis „Adidas“ batelių modelis tituluojamas kaip šių laikų bėgimo batelių krikštatėvis. Jie atrodė ne tik puikiai, bet ir saugojo Achilo sausgyslę nuo galimų sužeidimų.

Complex.com nuotr./„Achill“
Complex.com nuotr./„Achill“

10. „Climacool“, pristatyti 2002 metais. Šis modelis tapo etalonu bėgimo  batelių kategorijoje dėl savo ventiliacinės savybės. Ir puikios išvaizdos. 

Complex.com nuotr./„Climacool“
Complex.com nuotr./„Climacool“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius