Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks skirtumas tarp bėgimo gryname ore ir bėgimo ant bėgimo takelio?

Koks skirtumas tarp bėgimo gryname ore ir bėgimo ant bėgimo takelio? Ar bėgimas bėgimo takeliu lengvesnis nei gryname ore? Tokie ir panašūs klausimai kyla, jei nusprendžiate sporto salės bėgimo takelį šiltuoju metų laiku pakeisti į bėgimą gryname ore.
Mergina bėgioja gryname ore
Mergina bėgioja gryname ore / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Bėgimas
123rf.com nuotr./Sporto klube
123rf.com nuotr./Sporto klube

Skirtumas yra. Fiziškai bėgti ant bėgimo takelio yra lengviau, nes kojos nejaučia žemės pagrindo ir nėra vėjo pasipriešinimo. Bėgimas gryname ore reikalauja daugiau pastangų, nes jūs judate pats iš savęs žingsnis po žingsnio. Dauguma bėgimo takelių yra padengti guma, tad pasirinkimas bėgti takeliu yra tinkamas variantas tiems žmonėms, kurie turi problemų su kelių sąnariais. Imituoti lauko bėgimą ant takelio galite nustatę 1 procento nuolydį.

Psichologiškai, bėgimas bėgimo takelis gali būti itin nuobodus ir monotoniškas. Bet bėgimas gryname ore gali būti smarkiai trikdomas aplinkos. Abiem atvejais nepamirškite su savimi pasiimti muzikos grotuvo. Bet jei ruošiatės maratonui ar kokiam nors specifiniam bėgimui gryname ore, pasistenkite kiek įmanoma dažniau treniruotis lauke.

Ką daryti, kad bėgimas takeliu nebūtų toks nuobodus. Pasikvieskite draugą treniruotis kartu, kad galėtumėte vienas kitą motyvuoti ir palyginti rezultatus. Taip pat galite išbandyti kuo įvairesnes bėgimo takelio pateikiamas programas nuo lengviausios iki sunkiausios. Derinkite ištvermės, atstumo, laiko programas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius