-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VANS – „kepti batai“ ir banglentininkams, ir stilingiems jaunuoliams

1966-aisiais metais Los Andžele, Anaheimo priemiestyje (JAV) buvo atidaryta pirmoji VANS prekės ženklo avalynės parduotuvė. Šios parduotuvės pagalbinėse patalpose buvo įrengtos dirbtuvės, kuriose iš karto buvo gaminami šioje parduotuvėje užsakyti bateliai, dar žinomi vansų pavadinimu.
Vans
Vans / „Sportland“ nuotr.
„Sportland“ nuotr./Lil Wayne su „VANS Authentic“
„Sportland“ nuotr./Lil Wayne su „VANS Authentic“
„Sportland“ nuotr./Rihanna
„Sportland“ nuotr./Rihanna

Tų pačių metų kovo 16 d. Paulas Van Dorenas kartu su trimis draugais atvėrė pirmosios VANS parduotuvės duris. Čia ir gimė pirmieji vansai. Klientai juos užsisakydavo ryte, išsirinkę patinkančią batelių medžiagą, ir jau popiet galėdavo atsiimti unikalius, vien tik jiems sukurtus batus, kurie čia pat parduotuvėje būdavo ir pagaminami.

Pirmieji VANS prekės ženklo avalynę įvertino banglentininkai, kuriems patiko patiems kurti sau batus, be to jie buvo nebrangūs.  Todėl VANS netruko išpopuliarėti tarp jaunimo visoje Pietų Kalifornijoje.  Dar 1970-ųjų pabaigoje VANS turėjo net 70 batelius gaminančių parduotuvių visoje Kalifornijoje ir pardavinėjo juos užsienio prekybininkams.

„Sportland“ nuotr./Lil Wayne su „VANS Authentic“
„Sportland“ nuotr./Lil Wayne su „VANS Authentic“

Tačiau kūrybingieji Kalifornijos banglentininkai, belaukdami pasirodančios tinkamos bangos, sugalvojo kitą užsiėmimą – riedlenčių sportą. Tokiu būdu buvo sukurta viena didžiausių pasaulyje jaunimo subkultūrų, o vansai pavadinimu „ERA“ tapo pirmaisiais skeiterių bateliais.

VANS avalynė ypač išpopuliarėjo 1982 m., pasirodžius filmui „Fast Times at Ridgemont High“, kur dar jaunas aktorius Šonas Penas suvaidino „blogiuką“ banglentininką, kuris visuomet avėjo vansus, išmargintus šachmatiniu juodos ir baltos spalvos deriniu, tapusiu VANS batelių klasika.

Šiuo metu VANS prekės ženklo avalynę mėgsta ne tik jaunieji skeiteriai, bet ir kitų ekstremalių sporto šakų atstovai bei stilingi jaunuoliai, kuriems patinka maištauti ir savo stilių interpretuoti originaliai.  VANS remia ir vieną Lietuvos ekstremalaus sporto mėgėją, BMX dviračiu „skrajojantį“ Deividą Budko, kuris sparčiai kyla sporto karjeros laiptais.

Savo pagal specialų užsakymą pagamintus VANS batelius jau yra sukūręs net pats Marc Jacobs, o specialūs kolekciniai VANS batelių modeliai  buvo sukurti ir dedikuoti „Metallica“, „Iron Maiden“ „AC/DC“ ir kitoms legendinėms muzikos grupėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius