Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ataka dėl dopingo: prancūzas įgėlė Rusijos olimpiniam atradimui

Prancūzijos slidininkas Maurice'as Manificatas priminė savo varžovui jo tautos dopingo nuodėmes, nulipęs nuo prizininkų pakylos po slidinėjimo estafečių sprinto lenktynių.
 Maurice'as Manificat priminė rusams jų senas ydas.
Maurice'as Manificatas priminė rusams jų senas ydas. / „Scanpix“ nuotr.

Bronzą vyrų estafetėje, kurioje varžėsi ir Mantas Strolia bei Modestas Vaičiulis, iškovojęs M.Manificatas pasiūlė atsargiai džiaugtis jį aplenkusiems rusams.

Žiemos olimpinių žaidynių slidinėjimo komandinėse sprinto lenktynėse triumfavo norvegai, antri buvo rusai, o treti prancūzai.

M.Manificatas dar prieš lenktynes įkando žodžiais 21 metų Denisui Spicovui, kuris šioje žaidynėse jau iškovojo tris medalius – du sidabro estafetėje ir bronzą 15 km asmeninėse varžybose.

Kai darote klaidas 20 ar 30 metų laikotarpyje ir nepadarote išvadų, negalima visa to išpirkti vienomis lenktynėmis.

„Manęs nestebina jo rezultatai. Jis buvo stiprus pastarąsias kelias savaites. Tačiau palaukime ketverius metus, ar neišlįs kokių istorijų“, – pasiūlė prancūzas.

Trečiadienį spaudos konferencijoje po varžybų jis buvo paprašytas patikslinti savo repliką, kuria akivaizdžiai priminė Rusijos dopingo programą Sočio žaidynėse, kuriose padarytos šeimininkų machinacijos dopingo mėginiais paaiškėjo vėliau.

„Kai darote klaidas 20 ar 30 metų laikotarpyje ir nepadarote išvadų, negalima visa to išpirkti vienomis lenktynėmis, – pasakė M.Manificatas. – Aš džiaugiuosi dėl Rusijos komandos, už naują jos slidininkų kartą. Noriu tikėti, kad tai sąžininga komanda.

Tačiau mums reikia stebėti juos ilgėliau. Negalima vienu kartu išpirkti ilgametės dopingo kaltės. Būsiu laimingas, jei tai iš tiesų tai nauja komanda. Bet nelengva iškart lengvai perversti puslapį.“

„Scanpix“ nuotr./ Maurice'as Manificat (antras iš dešinės) priminė rusams jų senas ydas.
„Scanpix“ nuotr./ Maurice'as Manificat (antras iš dešinės) priminė rusams jų senas ydas.

Keli Rusijos slidininkai, tarp jų ryškiausia žvaigždė Sergejus Ustiugovas, nesulaukė Tarptautinio olimpinio komiteto leidimo varžytis šių metų olimpinėse žaidynėse.

Vietoj jo ir kitų į Pjongčangą išvyko kiti Rusijos slidininkai, o tikru atradimu tapo D.Spicovas, trečiadienį laimėjęs bronzą kartu su Aleksandru Bolšunovu.

„Scanpix“ nuotr./Denisas Spicovas
„Scanpix“ nuotr./Denisas Spicovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius