Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlono riterių ir damų avantiūra – ant trapaus ežero ledo prieš Trakų pilį

Jei Lietuvos biatlonininkų ketvertas Pjongčange šliuoš ir šaudys taip drąsiai, kaip lipo ant Galvės ežero ledo, iš jų galima laukti aukštų rezultatų.
Biatlono rinktinė
Biatlono rinktinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos didysis kunigaikštis Kęstutis būtų pakvietęs juos į savo kariaunos gretas, jei tokį vaizdą pro Trakų pilies langą būtų išvydęs prieš daugiau nei šešis šimtus metų.

Keturi atletai su slidėmis ir šautuvais šliuožė ant Galvės ežero ledo, nors dėl kintančios oro temperatūros ant jo lipti drįsta ne kiekvienas.

„Vakar matėme, kad žmonės vaikščiojo ledu“, – pasakojo trakiškiai, o biatlonininkus lydėjęs dizaineris Aleksandras Pogrebnojus replikavo: „Bet šiandien jų niekas nebematė, ar ne?“

Biatlonininkai su slidėmis ant ledo lipo, kad pabandytų naująją aprangą ir romantinėje aplinkoje pasirodytų prieš fotografų objektyvus.

Atletai pakeitė išvaizdą šį sezoną. Prieš tai buvusias ryškias raudonas aprangas, kurios, anot jas kūrusio A.Pogrebnojaus, „matytųsi ir iš kosmoso“, pakeitė senovės karžygių motyvais išmarginti pilki sportiniai rūbai. Jais mūsų šalies biatlonininkai varžysis vasario 9 dieną prasidedančiose žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange.

Vyriausiai rinktinės narei Dianai Rasimovičiūtei, kuriai per žaidynes sueis 34-eri, tai bus penktasis olimpinis pasirodymas.

Patyrusi biatlonininkei Pjongčango aplinka yra pažįstama, ji ten jau yra lenktyniavusi.

„Laukia labai sudėtinga, labai raižyta trasa, – sakė D.Rasimovičiūtė. – Ten būnant varžybos sykį buvo atšauktos, kai staiga atėjo 16 laipsnių šiluma. Be to, ten vyrauja stiprūs vėjai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Rasimovičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Rasimovičiūtė

Lietuvos biatlonininkai tikisi, kad vėjai bus palankūs jiems, o galbūt ir sėkmė.

Tomas Kaukėnas olimpinėse žaidynėse startuos antrą kartą. Vankuveryje prieš ketverius metus jis išgąsdino favoritus 20 km asmeninėse lenktynėse, kai netikėtai veržėsi tarp prizininkų po trijų šaudymo serijų, bet per ketvirtąją suklydo tris kartus ir liko 23-ias.

Šį sezoną jis vėl toje pačioje rungtyje startavo puikiai pasaulio taurės etape, tik šįkart paskutiniame ugnies ruože suklydo du kartus.

„Galbūt Pjongčange paskutinėje serijoje jau suklysiu tik kartą?“, – vylėsi 27 metų biatlonininkas, kuriam teko garbė Pjongčange nešti Lietuvos vėliavą per žaidynių atidarymo ceremoniją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Tomas Kaukėnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Tomas Kaukėnas

25 metų Vytautas Strolia prieš ketverius metus Sočyje varžėsi būdamas slidininkas, bet sėkmingai pakeitė sporto šaką ir įsiveržė tarp biatlono rinktinės lyderių.

Jei ir toliau taip, galbūt trečiosiose olimpinėse žaidynėse jis startuos šuolių nuo tramplino ar dailiojo čiuožimo rungtyje, – juokavo biatlonininkai ir piršo aukštam atletui į porą šokiams ant ledo D.Rasimovičiūtę.

„Galėtų pabandyti ir bobslėjų“, – siūlė T.Kaukėnas, bet V.Strolia šypsodamasis purtė galvą ir tvirtino, kad gerai jaučiasi ir biatlone.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Strolia
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Strolia

Ketvirtoji rinktinės narė – 32 metų Natalija Kočergina. Iš Visagino kilusiai buvusiai slidininkei tai bus pirmosios olimpinės žaidynės.

Visi Lietuvos biatlonininkai startuos mažiausiai trejose olimpinėse rungtyse, o daugiausiai vilčių sieja su mišria estafete.

„Tikslas – dešimtukas“, – sakė N.Kočergina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Natalija Kočergina
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Natalija Kočergina

Iki šiol ryškių titulų neiškovoję Lietuvos biatlonininkai tikisi, kad galbūt Pjongčange jiems sėkmę atneš pasagos, kurias įrėmintas per palydėtuves Trakuose įteikė Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas.

Biatlonininkai į Pietų Korėją iškeliaus šeštadienį. Žiemos olimpinės žaidynės, kurios Pietų Korėjoje vyks vasario 9-25 dienomis, startuos devyni Lietuvos sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius