Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gyvybės bijantis informatorius pateikė dar du faktus apie V.Putiną ir dopingą

Pasaulio antidopingo agentūrai (WADA) talkinantis rusas Grigorijus Radčenkovas Vokietijos televizijai pateikė naujų skandalingų faktų apie Rusijos dopingo nuodėmes.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Maskvos antidopingo laboratorijos vadovas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas negalėjo nežinoti apie dopingo schemas savo šalyje.

„Žinoma, kad viskas atėjo iš viršaus, iš prezidento, – interviu telefonu ARD televizijai sakė G.Rodčenkovas. – Nes tik prezidentas gali pavesti vietos saugumo tarnybai KGB tokią išskirtinę užduotį.“

Nepriklausomas tyrėjas Richardas McLarenas ir WADA yra išsiaiškinę, kad per 2014 metų Sočio olimpines žaidynes laboratorijos darbuotojais apsimetę agentai keitė Rusijos atletų dopingo mėginius.

G.Rodčenkovas įsitikinęs, kad V.Putinui visą informaciją apie dopingo programą teikė Vitalijus Mutko – buvęs sporto ministras, dabar užimantis Rusijos vicepremjero pareigas.

G.Rodčenkovas pasakojo, kad jis pats informuodavo tuometinį Rusijos sporto viceministrą Jurijų Nagornichą, šis viską perduodavo V.Mutko, o šis – V.Putinui.

„Scanpix“ nuotr./Vitalijus Mutko ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Vitalijus Mutko ir Vladimiras Putinas

Be to, per interviu buvo atskleista kita skandalinga informacija – G.Rodčenkovo teigimu, dopingo programa buvo taikoma Rusijos atletams ne tik 2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse, bet taip pat 2008 metais Pekine bei 2012 metais Londone.

Prieš Pekiną viskas buvo paprasta. Mes galėjome daryti viską, ką norėjome.

„Prieš Pekiną viskas buvo paprasta. Mes galėjome daryti viską, ką norėjome, – pasakojo G.Rodčenkovas. – Visi mūsų lengvaatlečiai buvo su dopingu.

Tarp Pekino-2008 ir Londono-2012 mes pakeitėme maskavimo strategiją (kalbama apie mėginius). Mes viską kontroliavome,“ – pasakojo G.Rodčenkovas.

Jis nuo 2016 metų gyvena JAV, kuris saugosi nuo tėvynainių keršto.

Itin svarbiu liudininku tyrime dėl dopingo tapęs G.Rodčenkovas teigė bijantis dėl savo gyvybės po to, kai Rusijoje netikėtai mirė du buvę Rusijos antidopingo agentūros darbuotojai.

„Twitter“ nuotr./Grigorijus Rodčenkovas
„Twitter“ nuotr./Grigorijus Rodčenkovas

„Aš džiaugiuosi kiekviena diena, kad vis dar esu gyvas“, – pabrėžė 59 metų vyras.

Dėl sukčiavimo Sočio žaidynėse Rusijos rinktinė yra diskvalifikuota iš 2018 metų žiemos olimpinių ir parolimpinių žaidynių, tad kitą savaitę Pjongčange prasidėsiančiose žaidynėse tik dalis Rusijos sportininkų galės startuoti. Jie varžysis po neutralia vėliava.

Pjongčange tikrai nebus V.Mutko ir J.Nagornicho, kurie yra diskvalifikuoti iš olimpinio sporto visam gyvenimui. Nei Tarptautinis olimpinis komitetas, nei WADA iki šiol nėra apkaltinusios V.Putino dėl valstybiniu lygiu vykdytos dopingo programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius