-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 19 /10:18

Dopingą Pjongčange vartojęs rusas iš sporto arbitražo paguodos nesulaukė

Sporto arbitražo teismas (CAS) patvirtino, kad olimpinį medalį iškovojęs rusas akmenslydininkas Aleksandras Krušelnickis kaltinamas pažeidęs antidopingo taisykles Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse.
Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova
Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova / „Scanpix“ nuotr.

CAS pirmadienį pranešė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prašymu A. Krušelnickio atžvilgiu „inicijavęs procedūrą“.

A.Krušelnickis kartu su žmona Anastasija Bryzgalova iškovojo olimpinę bronzą akmenslydžio mišrių porų varžybose.

Teismas nurodė, kad bylos nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Jei antidopingo taisyklių pažeidimo faktas bus patvirtintas, tai gali paveikti rusų atletų šansus užsitikrinti galimybę žaidynių uždarymo ceremonijoje ateinantį sekmadienį žygiuoti su savo šalies vėliava.

A.Krušelnickis buvo vienas iš 168 „švariais“ pripažintų rusų atletų, kuriems buvo leista rungtyniausi olimpiadoje su neutralia vėliava po tikslinių patikrinimų programos, vykdytos kelis mėnesius.

Tačiau paaiškėjo, kad šio sportininko tiek A, tiek B mėginys nepraėjo testo, todėl CAS dabar spręs, ar buvo įvykdytas pažeidimas ir kokios sankcijos gali būti taikomos.

Vienas šiam tyrimui artimas šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad A.Krušelnickis įtariamas vartojęs preparatą meldoniumą, padidinantį ištvermę ir padedantį atgauti jėgas.

Meldoniumas į pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) draudžiamų preparatų sąrašą buvo įtrauktas 2016 metais. Tais pat metais Rusijos tenisininkei Marijai Šarapovai, buvusiai pirmajai pasaulio raketei, dėl šio preparato vartojimo buvo skirta 15 mėnesių diskvalifikacija.

IOC gruodį suspendavo Rusiją, kai virtinė nepriklausomų tyrimų atskleidė, jog šalyje valstybės lygiu buvo vykdoma sportininkų dopingo programa. Faktai apie šią programą į viešumą iškilo prieš 2016-ųjų vasaros olimpiadą Rio de Žaneire.

Tyrėjai nustatė, kad ši dopingo programa buvo vykdoma kelerius metus, o kulminaciją pasiekė per 2014-ųjų žiemos olimpines žaidynes Sočyje, kur Rusija užėmė pirmą vietą pagal iškovotų medalių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius