Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du pasaulio rekordai, bet titulas tik vienas: Kanados šokėjai ant ledo karjerą baigia istoriniu triumfu

Kanadiečiai Tessa Virtue ir Scottas Moiras – olimpiniai čempionai. Būtent dėl šio tikslo po dviejų metų pertraukos jie sugrįžo į didįjį sportą. Iškart po triumfo veteranai pranešė apie galutinį pasitraukimą. Senosios ir naujosios kartos čiuožėjų akistatą laimi patirtis. Talentingoji Prancūzijos pora pasiekė pasaulio rekordą, bet auksui to nepakako.
Tessa Virtue ir Scottas Moiras tapo olimpiniais čempionais
Tessa Virtue ir Scottas Moiras tapo olimpiniais čempionais / „Scanpix“/AP nuotr.

Olimpinių žaidynių šokių ant ledo finale dar niekada nebuvo fiksuoti tokie rezultatai. Nėra buvę, kad viena pora pasiektų pasaulio rekordą laisvojoje programoje, o kita – susumavus dviejų pasirodymų rezultatus. Lemiama kova dėl aukso pasiekė naujas olimpines aukštumas. Rekordiniai skaičiai ir naujai atversti istorijos puslapiai – Pjongčango šokiai ant ledo buvo ypatingi.

T.Virtue ir S.Moiras prieš Gabriellą Papadakis ir Guillaume'ą Cizeroną.

Dailiojo čiuožimo pasaulis su nekantrumu laukė Kanados ir Prancūzijos duetų susidūrimo Pjongčange. Dvi geriausios pasaulyje poros, stipriai pranokstančios likusius konkurentus, tarpusavyje grūmėsi dėl vieno vienintelio trofėjaus – olimpinio aukso.

Ir jį nuo sidabro teskyrė mažiau nei vienas taškas.

Pirmoji vieta 206,07 taškai. Antroji – 205,28 taškai.

Vienas šokis sulaukė pasaulio rekordo, o kitas sudrebino internetus. Sudrebino kanadiečiai, kurie laisvajame šokyje liko antri, bet susumavus dviejų pasirodymų rezultatą prieš savo akis jie vėl išvydo aukščiausius įvertinimus dailiojo čiuožimo istorijoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos

Neįtikėtiną laisvąjį šokį legendinis Kanados duetas atliko paskutinis. Jei prancūzų šokis buvo tarsi baletas ant ledo, tai kanadiečiai šturmavo ledą neįtikėtina energija, intensyvumu, kvapą gniaužiančiais elementais, milžinišku greičiu. Puošė jį aistra ir seksualumu. Sunku net lyginti olimpinius čempionus ir vicečempionus. Tai visiškai du skirtingi stiliai.

T.Virtue ir S.Moiras iškovojo jau antrąjį aukso medalį šiose olimpinėse žaidynėse. Trijų olimpinių žaidynių kraitis – penki medaliai. Kanadiečiai tapo tituluočiausiais visų laikų olimpiniais čiuožėjais.

„Panašu, kad būtent taip mes ir užbaigsime savo karjerą“, – atskleidė kanadiečiai.

Kiek ši šokėjų ant ledo pora svarbi Kanadai, puikiai įrodo tas faktas, kad jie abu nešė Kanados vėliavą per olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją. Dviem žmonėms dar niekada Kanados istorijoje nebuvo patikėta nešti šalies vėliavos.

VIDEO: Scott Moir and Tessa Virtue 2018 Pyeongchang Dance world Record

Po išgyvento košmaro – atsakas pasaulio rekordu

„Tai buvo mano baisiausias olimpinis košmaras“, – ištarė G.Papadakis po to, kai per trumpąją programą atsisegė jos suknelė, apnuoginusi krūtį.

Debiutas olimpinėse žaidynėse prancūzams paliks karčių prisiminimų. Jie žinojo, kad gali atsitiesti finale ir šansai laimėti auksą nėra prarasti. Laisvajai programai jie pasirinko istorinį muzikos šedevrą – Ludwigo van Beethoveno „Mėnulio sonatą“.

„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos

Jų laisvasis šokis nepaliko abejingų ir buvo įvertintas rekordu, bet iki aukso šiek tiek pritrūko.

„Padarėme viską, ką galėjome. Nėra dėl ko gailėtis. Dabar manyje telpa labai daug emocijų. Tikriausiai apsiverkčiau net jei pasakytumėte, kad mirė jūsų močiutės šuo“, – žurnalistus prajuokino prancūzė.

„Mes kartu čiuožiame 13 metų. Kai pažvelgi atgal, supranti, kokį ilgą ir įspūdingą kelią atėjai iki šios akimirkos“, – kalbėjo G.Cizeronas.

Bronzos medaliais pasidabino nuostabų šokį pagal „Coldplay“ muziką sukūrę amerikiečiai brolis ir sesė Maia ir Alexas Šibutaniai.

„Tiek daug emocijų! Nuostabus jausmas, labai savimi didžiuojamės ir už tai, ką padarėme šiandien, ir už visą šį sezoną“, – sakė brolis ir sesuo.

„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Finalo akimirkos

Nelauktas sugrįžimas

Žinia apie kanadiečių sugrįžimą ant ledo sudrebino dailiojo čiuožimo bendruomenę, Kanadoje tai tapo sensacinga naujiena. Tessa ir Scotas įrodė, kad ne veltui taip elgėsi. Jie grįžo stipresni nei bet kada anksčiau.

T.Virtue ir S.Moiras iš šokių ant ledo pasitraukė po Sočio olimpinių žaidynių. Pasitraukė tada, kai jau buvo iškovoję visus įmanomus dailiojo čiuožimo titulus. Olimpiniai ir pasaulio čempionai daug metų diktavo šokių ant ledo madas. Nuolatinė jų kova su amerikiečiais Maryl Davis ir Charlie White‘u tempė dailųjį čiuožimą į dar nematytas aukštumas. Jiems pasitraukus, šokiuose ant ledo iškilo naujos žvaigždės, nauji talentai. Tarp jų, žinoma, sensacingiausia pastarųjų sezonų pora Prancūzijos šokėjai G.Papadakis ir G.Cizeronas. Juos ekspertai vadina talentingiausia visų laikų šokių ant ledo pora. Prancūzų pasirodymai interneto erdvėse peržiūrimi milijonais kartų.

Kai jau atrodė, kad šokiuose ant ledo dominuos prancūzai, į kovą dėl aukščiausių titulų įsiveržė patyrusi Kanados pora. Ir jai pavyko susižerti viską – praėjusiais metais laimėti pasaulio čempionatą, o dabar – olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius