-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas Šiaurės Korėjos čiuožėjų debiutas Pjongčange – porų varžybose rikiuojasi greta elito

Tai buvo neabejotinai geriausia, ką žiūrovai yra matę per visą dailiojo čiuožimo istoriją porų trumposios programos varžybose. Pjongčango ledo areną užbūrė ne tik elito čiuožėjai. Šiaurės Korėjos pora įspūdingai debiutavo ant olimpinio ledo. Gal jie ir nepretenduoja į medalius, bet pietų korėjiečių širdis jie tikrai užkariavo.
Trumposios programos varžybų akimirkos
Trumposios programos varžybų akimirkos / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiaurės Korėjos ledo duetas Tae-Ok Ryom ir Ju Sik Kimas dar prieš startą sulaukė išskirtinio ir ypatingo dėmesio. Jų tikslas buvo iškovoti vietą finale, o tam reikėjo trumpojoje programoje patekti į stipriausiųjų šešioliktuką. Jie troško ir dar vieno, kad publika juos pamiltų.

Ir viena, ir kita jiems pavyko. Šiaurės Korėjos čiuožėjai savo pasirodymą atliko be klaidų ir už tai sulaukė geriausio įvertinimo per visą savo karjerą. Teisėjai korėjiečių šokį įvertino 69, 40 balo.

„Mes jautėme neįtikėtiną palaikymą. Korėjos žmonės mums suteikė papildomų jegų ir energijos“, – tikino J.S.Kimas. Kartu su savo partnere jie yra griežtai kontroliuojami, tačiau skirtingai nei palaikymo šokėjų komanda nėra visiškai atskirti nuo pašaliečių.

„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos

Tai vieninteliai tokio aukšto lygio Šiaurės Korėjos sportininkai olimpinėse žaidynėse Pjongčange. Labiausiai izoliuotos pasaulio tautos atstovai po trumposios programos užima labai aukštą 11 vietą.

Viena vieta aukščiau rikiuojasi Aleksėjus Rogonovas su savo partnere Kristina Astakhova. Šis rusas prieš ketverius metus negalėjo išvykti į olimpines žaidynes, tuomet nusprendė atvykti į Lietuvą ir laimėjo LNK televizijos šokių ant ledo projektą kartu su Gintare Gurevičiūte.

VIDEO: Šiaurės Korėjos čiuožėjų trumposios programos pasirodymas Keturių kontinentų čempionate

Lyderių ašaros

Pirmajame dešimtuke nebuvo nė vieno poros, kuri nukristų – elitas pademonstravo patį aukščiausią lygį.

„Tokių trumposios programos varžybų mes nesame matę, ne tik olimpinėse žaidynėse, bet ir apskritai iki šiol“, – susižavėję čiuožėjų pasirodymais buvo užsienio komentatoriai.

Pirmauja pasaulio čempionai Kinijos čiuožėjai Wenjing Sui ir Cong Han. Kinai buvo netoli pasaulio rekordo ir surinko 82, 39 balus.

„Šiandien buvau labai emocionali. Net kai ruošiausi pasirodymui ir dariausi makiažą, negalėjau sulaikyti ašarų. Jaučiausi labai įsitempusi. Bet kai baigėsi mūsų šokis, suvokiau, kad viskas buvo nuostabu. Mes turėjome praleisti praėjusias olimpines žaidynes ir mums reikėjo nueiti ilgą kelią, kad čia atsidurtume. Kiekvienas, kuris yra čia, mano manymu, yra herojus“, – kalbėjo į lyderių gretas išsiveržusi kinė W.Sui.

„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos

Kinai praėjusiais metais būtent Pjongčange laimėjo auksą ir tapo Keturių kontitentų čempionais. Vėliau triumfavo pasaulio čempionate Helsinkyje ir į olimpines žaidynes atvyko kaip vieni didžiausių favoritų. Spaudimas šiai porai – milžiniškas. Gal todėl W.Sui po trumposios programos pravirko, taip parodydama kiek emocijų virė jos viduje.

S.Wenjing ir H.Cong – daugeliu aspektų labai nepanaši pora į savo tautiečius ant ledo. Kinai jau daugelį metų priklauso porinio čiuožimo elitui, bet šis duetas unikalus ir be galo stilingas. Kinai daugelį ypač žavi savo išskirtiniu stiliumi. Pankiškos šukuosenos, modernumas ir netradiciniai muzikos kūriniai ant ledo.

Neprognozuojama kova dėl medalių

Po trumposios programos tapo akivaizdu, kad dar tikrai nėra aišku, kas pasidabins olimpiniais medaliais. Viską lems laisvosios programos varžybos. Už kinų po trumpojo šokio rikiuojasi puikią sportinę formą demonstruojantys rusai Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas. Jie ant olimpinio ledo pasirodė paskutiniai ir surinko 81, 68 balo. Tai geriausias olimpinių atletų iš Rusijos rezultatas karjeroje.

„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos

„Jei atvirai, man labai patinka pasirodyti paskutinei. Tada turi laiko pailsėti po apšilimo ir susikaupti“, – prisipažino J.Tarasova, dar prieš kelias dienas kartu su savo tautiečiais iškovojusi sidabrą komandinėse dailiojo čiuožimo varžybose.

„Tie medaliai padėti į šoną, nes reikia vėl susikoncentruoti. Mūsų dar laukia neįtikėtinai sunki kova laisvojoje programoje“, – sakė rusė.

Trečiąją vietą po trumposios programos užima olimpiniais čempionais Pjongčange jau tapę kanadiečiai Meagen Duhamel ir Ericas Radfordas. Ketvirti vokiečiai Aliona Savčenko ir Bruno Massotas, o penketuką užbaigia dar viena kinų pora Yu Xiaoyu ir Hao Zhang.

Medalių dalybos porų varžybose įvyks vasario 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius