Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinėse T.Kaukėno lenktynėse – dramatiška prancūzų biatlono karaliaus pergalė

Pirmą kartą žiemos olimpinių žaidynių istorijoje į bendro starto 15 km biatlono lenktynes stojo ir Lietuvos atstovas. Tomas Kaukėnas olimpiniame Pjongčange varžėsi su 30 geriausių pasaulio biatlonininkų.
Biatlono varžybos Pjongčange
M.Fourcade'as / „Scanpix“ nuotr.

Penkiskart šaudyklose suklydęs T.Kaukėnas prancūzui Quentinui Fillonui Maillet nusileido vos 0,5 sek. ir finišavo 30-as (38 min. 58,0 sek.).

Pirmoje šaudykloje T.Kaukėnas suklydo dukart, bet antroje neklydo ir buvo pakilęs į 25-ą poziciją.

Trečiąkart, šaudydamas stovėsenoje, T.Kaunėnas vėl prašovė du kartus ir smuktelėjo į 28-ą vietą.

Ketvirtoje šaudykloje lietuvis prašovė kartą ir paskutinį ratą pradėjo 29-as. Vis dėlto beveik 6 sek. persvaros prieš Q.F.Maillet neišlaikė ir lenktynes baigė 30-tas.

Tai antras kartas T.Kaukėno karjeroje, kai pavyko patekti į bendro starto lenktynes elitinėse varžybose. Pirmą kartą lietuvis tai padarė 2013 m. pasaulio čempionate Čekijoje.

Primename, jog T.Kaukėnas sprinto lenktynėse Pietų Korėjoje buvo 17-as, o persekiojimo – 13-as.

Dramatiškas bendro starto lenktynes Pjongčange laimėjo prancūzas Martinas Fourcade'as (35 min. 47,3 sek.), pusės pėdos persvara pranokęs vokietį Simoną Schemppą.

M.Fourcade'as pirmoje šaudykloje kartą prašovė pro šalį, o tik iššliuožęs iš šaudyklos griuvo. Tiesa, įrangos nepažeidė ir pratęsė lenktynes.

Po pirmojo šaudymo lyderiu tapęs norvegas Johannesas Boe antroje šaudykloje suklydo net tris kartus ir prarado šansus kovoti dėl medalio.

M.Fourcade'as į trečią šaudyklą atšliuožė su lyderių penketu – agresyviai, bet be klaidų šaudęs prancūzas vėl tapo lyderiu.

Po trečios šaudyklos lyderių trijulė M.Fourcade'as ir vokiečiai S.Schemppas bei Erikas Lesseris atitrūko nuo varžovų daugiau nei 20 sek., tačiau klaidų ketvirtoje šaudykloje nė vienas neišvengė – E.Lesseris prašovė dukart ir pasitraukė iš kovos dėl titulo.

Lenktynių kulminacija buvo itin dramatiška. M.Fourcade'as šliuožė pirmas, tačiau greičio persvarą turėjęs S.Schemppas paskutiniuosiuose metruose nesugebėjo atlikti lenkimo. Abu sportininkai kone vienu metu tiesė slides į finišo liniją ir tik fotofinišas patvirtino M.Fourcade'o pergalę.

Bronzą iškovojo norvegas Emilis Hegle Svendsenas (35 min. 58,5 sek.), finišo tiesiojoje 0,4 sek. aplenkęs E.Lesserį.

„Scanpix“ nuotr./S.Schemppas ir M.Fourcade'as
„Scanpix“ nuotr./S.Schemppas ir M.Fourcade'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius