Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakeliui į Pjongčangą: kas sudaro Lietuvos olimpiečio bagažą?

Andrejus Drukarovas Varšuvos oro uoste sulaukė ypatingų lauktuvių. Šveicarijoje gyvenantis, Italijoje besitreniruojantis kalnų slidininkas pakeliui į pirmąsias savo žiemos olimpines žaidynes pradžiugo, kai jam buvo perduota lietuviškų varškės sūrelių.
Andrejus Drukarovas
Andrejus Drukarovas / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Labiausiai pasiilgti skanėstai ir svarbiausi daiktai prie savęs, o sportiniai reikmenys sudėti lėktuvo bagažo skyriuje, – taip į Pjongčangą keliavo olimpinių žaidynių debiutantas A.Drukarovas.

18-metis kalnų slidininkas sutiko parodyti, kas sudaro jo olimpinį krepšį.

„Tai mano slidinėjimo akiniai, skirti tik olimpinėms žaidynėms, – pirmą daiktą iš krepšinio ištraukė A.Drukarovas. – Taip pat, žinoma, vanduo. Kai skrendi dešimt valandų, yra labai svarbu daug gerti.“

VIDEO: Kas sudaro kalnų slidininko olimpinį bagažą?

Šveicarijoje nuo devynerių metų gyvenantis ir besimokantis kalnų slidininkas į Pietų Korėją išskrido ne iš Lietuvos, o iš Milano. Prieš žaidynes jis nebuvo užsukęs į tėvynę, tad pakeliui į Seulą labiausiai džiaugėsi sporto žurnalisto Mariaus Grinbergo perduotomis lauktuvėmis – varškės sūreliais.

A.Drukarovo kuprinėje nugulė ir stora šūsnis popieriaus lapų – atletas studijuoja teisės mokslus Liucernos universitete, tikisi tapti notaru, tad sportą derina su studijomis.

„Vaistai, telefono įkroviklis, – toliau savo svarbiausius daiktus vardijo A.Drukarovas. – Šilta kepurė, nes girdėjau, kad Pjongčange labai šalta, taip pat dokumentai – skrydžių bilietai ir pasas.“

Nedidelė kuprinė buvo tik maža dalis viso A.Drukarovo bagažo, kuris keliavo iš paskos kalnų slidininko pakeliui į Pjongčangą.

Dar buvo ir trys slidžių krepšiai, kuriuose tilpo septynios poros slidžių.

„Vieną porą slidžių vežasi ir mano treneris, jam nereikia šalmo. O mano bagaže du šalmai ir labai daug apsaugų – mūsų sporte jos labai reikalingos“, – kalbėjo A.Drukarovas, Pjongčango kalnuose startuosiantis slalomo ir didžiojo slalomo rungtyse.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Andrejus Drukarovas
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Andrejus Drukarovas
VIDEO: 2018 m. Žiemos olimpinės žaidynės: beveik 3000 sportininkų iš 92 valstybių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius