Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pjongčange Ievos Januškevičiūtės dienotvarkę jaukė vėjas ir vagys

Valentino dienos rytą Ieva Januškevičiūtė atsikėlė penkiolika minučių po penkių ryte, įsimetė į kuprinę riešutų, pieno ir bananą ir patraukė į varžybas. Tačiau, nuvykus ant kalno, Lietuvos kalnų slidininkė išgirdo žinią, kad slalomo varžybos nukeltos, kaip kad prieš tai šią savaitę buvo nustumta ir didžiojo slalomo rungtis.
Ieva Jan
Ieva Januškevičiūtė

Tūkstančiai žiūrovų, tarp jų ir panašios kaip lėlės Šiaurės Korėjos palaikymo komandos merginos, traukė iš kalnų slidinėjimo stadiono, nesulaukę reginio.

Žiūrovai pernelyg nesikrimto, tačiau sportininkėms tai buvo antra nervinga diena.

I.Januškevičiūtė dar pirmadienį turėjo startuoti didžiojo slalomo varžybose, bet jos dėl stipraus vėjo nukeltos į ketvirtadienį.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.

Slalomo varžybos turėjo vykti trečiadienio rytą, bet tuo metu užėjo itin stiprūs vėjo gūsiai. Net ir žemoje vietovėje Gangninge vėjo šuorai mėtė į šalis, o ant kalno sąlygos buvo dar atšiauresnės.

Varžybų rengėjai iš pradžių kelis kartus trumpam užlaikė startą, o galiausiai nusprendė visiškai nukelti slalomą į penktadienį. I.Januškevičiūtei teko vėl leistis keltuvais žemyn, taip ir nestartavus.

VIDEO: Keista olimpietės diena Pjongčange: prieš startą – vagystė, ant kalno – pasiutęs vėjas

– Ieva, kokios oro sąlygos buvo ant kalno?15min paklausė I.Januškevičiūtės.

– Iš pradžių, kai pakilome ant kalno, buvo saulėta ir gražu. Tačiau vėjas labai stiprus – varžybų rengėjai kalbėjo, kad gūsiai siekė apie 95 km per valandą. Vis tiek darėme pramankštą ir rengėmės varžyboms. Tada pradėjo snigti, startas buvo atidėtas valandai, o galiausiai užėjo rūkas.

Nėra labai apmaudu, tiesiog viskas užsitęsė. Planuoji, planuoji, gal galiausiai neverta planuoti? Labiau gaila, kad tą dieną nebegalima treniruotės surengti.

Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.
Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.

– Ką veikiate tuo metu ant kalno, kai laukiate teisėjo sprendimo?

– Dažniausiai atsisėdame, kur šilta, nusimauname slidinėjimo batus, laukiame ir kalbamės. Šiandien su komandos gydytoja pasikalbėjome, paskui sprendžiau kryžiažodžius, klausiausi muzikos.

– Kaip manote, kaip bus ketvirtadienį, kai turi įvykti iš pirmadienio nukeltos didžiojo slalomo varžybos?

– Manau, kad beveik šimtas procentų, jog varžybos bus. Rengėjai bus pasirengę tai padaryti, nes programa ir taip labai susijaukė.

– Ar laukimas vargina?

– Kažkiek. Reikia keltis labai anksti, pasileisti į varžybų rutiną – vietoj dviejų tokių dienų jų bus keturios.

Dienotvarkė per jas būna paprasta: keliuosi po penkių penkiolika, pasiimu iš anksto pusryčius, kad nereikėtų eiti į valgyklą. Tada traukiu į sporto salę paminti dviratį, atlikti šuolių ir prasibėgti. Šįryt sporto salė ryte buvo uždaryta dėl keistos priežasties. Buvo įdomus ant A4 formato lapo užrašas, skelbęs, kad salė dirbs nuo 6.30 iki 22.30, nes kažkas pasisavino stacionarų dviratį. Tai buvo tikrai juokinga.

Teko mankštintis koridoriuje. Tada autobusu atvykome į varžybų vietą, apie 20 minučių gondola kilome į kalną. Šiandien ten buvome 7.30. Po 8 val. turėjo būti trasos apžiūra, apšilimas, o 10 val. turėjo prasidėti varžybos, kurios taip ir neįvyko.

Vyt/Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.
Vyt/Ieva Januškevičiūtė vėl nestartavo – slalomo varžybos atšauktos dėl vėjo.

Šiek tiek išmuša iš vėžių, tačiau toks mūsų sportas – žinome, kad motina gamta ne visada elgiasi taip, kaip mes norime.

Europoje įprastai, jei varžybos negali vykti dėl prastų sąlygų, jos atšaukiamos negrįžtamai, o ne nukeliamos į kitas dienas. Tačiau tai būna retai, tik ekstremaliais atvejais.

Šiomis oro sąlygomis, manau, kad Europoje tarptautinės varžybos vyktų. Kita vertus, tai olimpinės žaidynės – atletai aukščiausio lygio, kiekvienas vėjo gūsis ar rūko užslinkimas kažkam gali kainuoti medalį.

VIDEO: Susipažinkite su olimpiečiais. Ieva Januškevičiūtė: pirmoji Lietuvos kalnų slidininkė žaidynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius