-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudėjo ginklus: diskvalifikuoti rusai atsiėmė paskutinės minutės apeliaciją

Dešimtys rusų atletų, kuriems buvo uždrausta dalyvauti žiemos olimpiadoje, penktadienį atsiėmė savo paskutinės minutės apeliaciją Šveicarijos teisme, kuria siekė leidimo varžytis Pjongčange.
IOC ir Rusijos vėliavos
IOC ir Rusijos vėliavos / „Scanpix“/AP nuotr.

Anksčiau penktadienį Sporto arbitražo teismas (CAS) atmetė 47 dopingu įtariamų rusų apeliaciją, kuria buvo siekiama užginčyti jų šaliai dėl dopingo paskelbtą Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) draudimą dalyvauti šiose žaidynėse.

IOC yra įsikūręs Šveicarijos Lozanos mieste, kur vietos teismas galėjo suteikti rusams paskutinį šansą pakeisti IOC sprendimą.

14 val. (15 val. Lietuvos laiku), dvi valandos po olimpiados atidarymo ceremonijos pradžios, Lozanos teismas buvo suplanavęs skubų posėdį.

„Pasiūlymas dėl laikinųjų priemonių buvo atšauktas ir todėl šios popietės svarstymas atšaukiamas“, – sakoma Lozanos apygardos teismo pareiškime naujienų agentūrai AFP.

Teismas nenurodė, kodėl rusai atsiėmė apeliaciją.

Neaišku, ar šveicarų teismas būtų galėjęs laiku priimti sprendimą, kalbant apie šansą rusų atletams varžytis Pjongčange.

Diskvalifikavus Rusiją, rusų situacija prieš olimpiadą buvo smarkiai ginčijama. Tačiau 168 „švariems“ rusų atletams buvo leista dalyvauti žaidynėse su neutralia vėliava.

Gruodžio mėnesį IOC suspendavo Rusiją dėl valstybės remto dopingo sąmokslo, kurio kulminacija įvyko per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Sočio mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius