-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tūkstančiai įpykusių korėjiečių siūlo išmesti savo dvi čiuožėjas iš žaidynių

Žaidynių šeimininkai negali pamiršti vieno bjauriausių olimpinių žaidynių Pjongčange epizodų. Jie reikalauja išmesti iš žaidynių dvi greitojo čiuožimo atstoves, kurios paliko trasoje savo atsilikusią komandos draugę lenktynėse, kuriose tiek daug lemia komandinės pastangos.
Komandos draugės paliko trečiąją Pietų Korėjos čiuožėją atsilikusią, nors nuo to nieko nelaimėjo.
Komandos draugės paliko trečiąją Pietų Korėjos čiuožėją atsilikusią, nors nuo to nieko nelaimėjo. / „Scanpix“/AP nuotr.

Ketvirtadienio popietę apie 570 tūkst. parašų buvo surinkta dėl kreipimo į Pietų Korėjos prezidentūrą, kad iš žaidynių būtų pašalintos Kim bo-Reum ir Park ji Woo.

Per komandines varžybas ketvirtfinalyje pirmadienį šios dvi čiuožėjos nulėkė į priekį, palikusios trečiąją komandos narę Noh Seon-yeong smarkiai atsilikusią. Ji finišavo beveik keturiomis sekundėmis vėliau nei bendražygės. Vaizdo kameros užfiksavo, kaip po varžybų Noh Seon-yeong verkė palikdama ledo areną, o ją lydėjo tik jos treneris olandas Bovas de Jongas.

Kai kurie korėjiečiai įsitikinę, kad Kim ir Park bandė sugniuždyti Noh, nes kirsdamos finišo liniją atitrūkusios jos nieko nelaimėjo. „Tai aiški nepagarba mūsų nacionaliniam įvaizdžiui, nes šios dvi egoistės blogu charakteriu prastai atstovauja mūsų šaliai žaidynėse“, – rašoma peticijoje.

Komandinėse varžybose komandos laikas nustatomas pagal trečiojo – paskutinio komandos nario finišą. Įprastai pirmasis čiuožėjas sukuria tam tikrą oro tunelį kitiems dviem, kad būtų lengviau čiuožti. Sportininkams leidžiama padėti vienas kitam, taip pat ir pastumti lėtesnį bendražygį iš nugaros.

„Scanpix“/AP nuotr./Komandos draugės paliko trečiąją Pietų Korėjos čiuožėją atsilikusią, nors nuo to nieko nelaimėjo.
„Scanpix“/AP nuotr./Komandos draugės paliko trečiąją Pietų Korėjos čiuožėją atsilikusią, nors nuo to nieko nelaimėjo.

Tačiau per ketvirtfinalį Kim ir Par pernelyg nepadėjo Noh, o po finišo viešais komentarais vertė kaltę komandos draugei. „Jei mūsų paskutinė čiuožėja būtų greitesnė, mes galėjome patekti į pusfinalį“, – sakė Kim. Park teigė, kad distancijoje jos išsiskyrė ir tada buvo sunku bendrauti.

Noh tai antrosios ašaromis pasibaigusios olimpinės žaidynės. Prieš ketverius metus ji turėjo varžytis drauge su savo broliu Jin-kyu Sočyje. Tačiau talentingas čiuožėjas nepateko į žaidynes, kai jam buvo nustatytas kaulų vėžys. Jis mirė po dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius