Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas niršta dėl rusų pašalinimo iš olimpinių žaidynių ir vadina sprendimą „keistu“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį „keistu“ pavadino Rusijos sportininkų pašalinimą iš artėjančių Pjongčango olimpinių žaidynių dėl įtariamos valstybės kontroliuojamos dopingo programos.
Kasmetinė V.Putino spaudos konferencija
Kasmetinė V.Putino spaudos konferencija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums kai kurie dalykai tikrai atrodo keisti“, – sakė V.Putinas, kreipdamasis į šalies olimpinę komandą prieš vasario 9 dieną prasidedančias žiemos žaidynes.

Prezidentas Rusijos olimpiniams sportininkams sakė apgailestaujantis, kad jo vyriausybei nepavyko jų apsaugoti nuo pretenzijų ir puolimų iš išorės.

„Tai labai komplikuoja sąlygas rezultatui pasiekti. Atleiskite mums už tai, kad mes nesugebėjome jūsų nuo to apsaugoti“, – kalbėjo V.Putinas, kurio žodžius transliavo televizija.

Rusija tikisi, kad tarptautinės sporto organizacijos nepavirs tam tikrų šalių valstybinių įstaigų departamentais, kokios galingos jos beatrodytų, pareiškė Kremliaus vadovas.

„Mes, žinoma, labai išgyvename dėl mūsų sportininkų, kuriems nepavyko išvažiuoti į olimpines žaidynes. Darysime viską, kad juos palaikytume“, – sakė V.Putinas, susitikęs su rusų olimpine rinktine.

Rusijos olimpiečiai padėkojo V.Putinui už palaikymą ir padovanojo jam Rusijos olimpinės ledo ritulio rinktinės žaidėjo marškinėlius su visų žaidėjų autografais ir simbolika „Rusija mano širdyje“ (rus. Rossija v mojom serdce).

Tuos marškinėlius prezidentui įteikė ledo ritulio žaidėjas Pavelas Daciukas.

„Visų čia dalyvaujančiųjų vardu norime padėkoti jums už Rusijos ledo ritulio vystymą, už mūsų olimpinės rinktinės palaikymą, taip pat ir už sporto apskritai Rusijoje vystymą“, – sakė P.Daciukas, laikydamasis sovietmečio sportininkų padėkos partijai ir vyriausybei stiliaus.

Pagal sporto terminologiją, pažymėjo jis, V.Putiną galima laikyti „mūsų šalies, Rusijos, kapitonu“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) uždraudė Rusijos sportininkams dalyvauti 2018-ųjų Žiemos olimpinėse žaidynėse su šalies vėliava dėl dopingo vartojimo plačiu mastu per praėjusias žaidynes.

Tik 169 rusų sportininkams leista dalyvauti su neutralia „Olimpinio sportininko iš Rusijos“ vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius