Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas liaupsino Rusijos ledo dievaites: „Jūs pakerėjote pasaulį“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Kremliuje apdovanojo iš Pjongčango grįžusius olimpinius atletus iš Rusijos. Net 46 atletams buvo suteikti valstybiniai apdovanojimai.
Alina Zagitova, Vladimiras Putinas ir Jevgenija Medvedeva
Alina Zagitova, Vladimiras Putinas ir Jevgenija Medvedeva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po olimpine vėliava besivaržę Rusijos atletai pasiekė šalies antirekordą žiemos olimpinėse žaidynėse – iškovojo du aukso, 6 sidabro ir 9 bronzos medalius bei šalių rikiuotėje liko dvylikti.

Daugiausia dėmesio Rusijos prezidentas skyrė auksą iškovojusiems ledo ritulininkams ir dailiojo čiuožimo žvaigždėms Alinai Zagitovai ir Jevgenijai Medvedevai.

„Noriu pasveikinti Aliną ir Ženią. Jos, visiškai nepagražinant, ne tik pamalonino savo gerbėjus, bet ir pakerėjo visą pasaulį savo technika ir puikiais pasirodymais. Jos ne tik laimėjo, bet ir nepasiekiamai iškėlė kartelę savo varžovėms“, – auksą ir sidabrą iškovojusias čiuožėjas gyrė V.Putinas.

Rusijos vadovas džiaugėsi Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimu panaikinti sankcijas šaliai ir sugrąžinti rusus į olimpinę šeimą: „Turime sau pasidaryti tinkamas išvadas. Tikiuosi, kad tarptautinės organizacijos pagaliau supras, kad sportas turi būti atskirtas nuo problemų, su kuriomis jis nėra susijęs.“

18-metė olimpinė vicečempionė J.Medvedeva dėkojo prezidentui už palaikymą: „Visos komandos vardu noriu jums padėkoti, kad galėjome dalyvauti žaidynėse. Apie tai svajojome visą gyvenimą. Šiuos medalius laimėjome savo tėvynei. Rusija yra mūsų širdyse.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius