-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Strolia: „Labiau džiaugiuosi už Tomą nei už save“

Lietuvos biatlonininkas Vytautas Strolia buvo dėkingas Tomui Kaukėnui už tai, kad pateko į Pjongčango olimpines žaidynes ir pagerino savo poziciją persekiojimo lenktynėse.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Vytauto Dranginio/LTOk nuotr.

„Nebuvo labai super, labiau džiaugiausi už Tomą nei už save. Gerai, kad pavyko šiek tiek pakilti, gaila dėl paskutinių šūvių, taip norėjau pataikyti“, – sakė V.Strolia.

Tomas Kaukėnas užėmė tryliktą vietą persekiojimo varžybose ir pasiekė visų laikų geriausią rezultatą per Lietuvos biatlono istoriją olimpinėse žaidynėse, bet pirmadienį Pjongčange savimi patenkintas turėjo būti ir jo tautietis.

V.Stroliai tai taip pat buvo geros lenktynės, nes startavęs iš 49 pozicijos, kurią užėmė sekmadienį sprinte, jis pakilo iki 43 pozicijos.

Keturi šūviai skriejo pro šalį, bet tarp 60-ies startavusių buvo ir tokių, kurie šaudymo sektoriuje iš 20 šūvių klydo po aštuonis sykius.

Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Vytautas Strolia
Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Vytautas Strolia

Vėjas nebuvo itin stiprus, kaip buvo prognozuota, bet gūsių pasitaikė ir tai kenkė šauliams. „Aš išvengiau didelių bėdų, gal tik trečiajame šaudyme pakilo gūsis, bet pralaukiau ir viskas buvo gerai. Paskui dar buvo šūvis, kurį nupūtė. Kita vertus, manau, kad galėjo būti ir dar prasčiau“, – kalbėjo V.Strolia.

Savo greičiu trasoje buvęs slidininkas, 2014 m. Sočyje dar startavęs su slidėmis, bet be šautuvo, irgi liko patenkintas. „Man niekada nesiseka važiuoti varžovų tempais, tad ir šįkart stengiausi nesiblaškyti, šliuožti savo tempu, kuo rečiau klysti“, – sakė V.Strolia.

Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Vytautas Strolia ir Tomas Kaukėnas
Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Vytautas Strolia ir Tomas Kaukėnas

Jis dar startuos Pjongčange 20 km asmeninėse lenktynėse ir mišrioje estafetėje, kurioje turės galimybę siekti bendro rezultato su T.Kaukėnu.

„Noriu padėkoti Tomui, kad esu čia, nes daug išmokau iš jo, subrendau kaip sportininkas su jo pagalba. Nors mūsų treniravimosi metodikos skiriasi, jis daug padeda man, ypač psichologiškai“, – kalbėjo V.Strolia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius