-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žiemos olimpiadoje dopingo kontrolę vykdys ir lietuvė – RVUL gydytoja Rūta Banytė

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja ortopedė traumatologė Rūta Banytė pakviesta dirbti dopingo kontrolės pareigūne vasario 8-25 d. Pietų Korėjoje, Pjongčango apskrityje, vyksiančiose 23-iosiose žiemos olimpinėse žaidynėse. Terminių traumų skyriaus gydytoja – vienintelė Pabaltijo šalių atstovė šiųmetėje olimpiadoje, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Rūta Banytė
Rūta Banytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Antidopingo taisyklės apsaugo kiekvieno sportininko teisę į sąžiningą kovą. Vertinu galimybę aukščiausio rango varžybose užtikrinti, kad tik „švarūs“ sportininkai galėtų varžytis vieni su kitais ir tik leidžiamais būdais siektų aukščiausių apdovanojimų“, – sako R.Banytė.

Savo ruožtu, RVUL direktorius dr. Algimantas Pamerneckas džiaugiasi, kad Ligoninėje dirbantys specialistai vertinami ir kitose srityse.

„Manau, kad tai išties svarbus pasiekimas, nes olimpiada – aukščiausio lygio sporto renginys, kuriame susiburs geriausi viso pasaulio sportininkai. Džiaugiuosi, kad mūsų gydytoja turi užsitarnavusi gerą vardą ne tik dirbdama gydytoja ortopede traumatologe Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, bet užtikrindama sąžiningumo principų laikymąsi sporto pasaulyje“, – sako dr. A.Pamerneckas.

Rūta Banytė gydytoja ortopede traumatologe RVUL dirba nuo 2010 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius