-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 06

Išskirtinėse rungtynėse Lietuvos regbininkai pajuto portugalų jėgą

Lietuvos regbininkai neatsilaikė prieš galingą Portugalijos rinktinę. Europos „Trophy“ regbio čempionato rungtynėse Jurbarke lietuvaičiai varžovų pranašumą pripažino rezultatu 7:48 (7:21). Tai buvo jubiliejinės – 100-osios – oficialios Lietuvos nacionalinės regbio komandos rungtynės po Nepriklausomybės atkūrimo.
Lietuva – Portugalija
Lietuva – Portugalija / Sauliaus Čirbos nuotr.


Portugalijos rinktinė – buvusi Europos čempionė, o 2007 metais yra dalyvavusi viename labiausiai prestižinių pasaulio sporto renginių – planetos regbio pirmenybėse. Lietuvos regbininkai pirmą kartą žaidė su komanda, dalyvavusia pasaulio čempionate.

Portugalai po šios pergalės užsitikrino „Trophy“ diviziono nugalėtojų vardus ir su Vokietija žais dėl teisės rungtyniauti aukščiausiame divizione. Lietuvos rinktinė su 5 taškais lieka penkti, bet mūsiškiai jau įvykdė pagrindinį tikslą – išsaugoti vietą šiame divizione.

Per 100 oficialių rungtynių Lietuvos rinktinė yra iškovojusi 57 pergales, patyrusi 40 pralaimėjimų ir 3 susitikimus baigė lygiosiomis.

Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuva – Portugalija
Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuva – Portugalija

Portugalai aktyviau pradėjo rungtynes, bet klaidos ir netikslūs baudos smūgiai neleido svečiams išsiveržti į priekį. 20-ąją min. portugalai galiausiai pralaužė lietuvių gynybą. Po kelių minučių jau lietuviai ėmė džiuginti gausiai susirinkusius sirgalius ir ėmė rengti pavojingas atakas. Po vienos iš jų Darius Vaitkevičius prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote. Po Donato Vilimavičiaus realizacijos smūgio rezultatas tapo lygus 7:7. Vis dėlto portugalai dar pirmajame kėlinyje išnaudojo savo meistriškumą ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 21:7.

Antrajame kėlinyje abi komandos atliko nemažai keitimų, o didesnę laiko dalį kamuolį kontroliavo Portugalijos regbininkai. Lietuvių klaidomis gynyboje pasinaudoję svečiai dar labiau padidino persvarą, o Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha leido daugiau pažaisti jaunesniems žaidėjams.

„Portugalai nebuvo joks stebuklas. Gal patys per daug jų išsigandome. Nebuvo jie kažkuo ypatingai geresni, tiesiog jie turi daugiau patirties. Iš tokių rungtynių galime pasimokinti to, kad labai daug kas priklauso nuo kiekvieno žaidėjo. Jeigu kažko nepadarai tokiose rungtynėse, tai niekas už tave to nepadarys. Čia ir buvo svarbiausia. Treneriai sakė, kad viskas priklausys nuo žaidimo vienas prieš vieną. Taip ir buvo“, – įspūdžiais dalinosi Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

„Džiaugiuosi, kad išvengėme didesnių traumų, Šveicarijoje vėl bus sunki kova, bet žinoma, kad sieksime tik pergalės“, – pridūrė Ž. Radžius.

Lietuvos rinktinei šiame Europos čempionato etape liko sužaisti dvejas rungtynes. Balandžio 13 dieną mūsiškiai išvykoje žais su šveicarais, o birželio 8 dieną Panevėžyje – su Nyderlandais. Primename, jog lietuviai šiame turnyre 30:10 įveikė čekus ir 0:33 nusileido Lenkijai.

Prieš rungtynes – noras įvertinti nueitą kelią

„Rungtynės turnyrine prasme nėra žūtbūtinės, bet mums šis jubiliejus yra svarbus tuo, kad galime įvertinti Lietuvos regbio nueitą kelią. Jeigu lygintume su užsienio šalimis, tai 100 rungtynių nėra didelis skaičius, bet žinant, kad per metus sužaidžiame 4-5 rungtynes, tai skaičius gana didelis. Bet aš viską matuoju pagal tai, kokiame lygyje pasaulio ir Europos mastu mes esame. Tokios rungtynės, kaip su Portugalija, yra išbandymas ne tik komandai, bet ir visai regbio federacijai kaip organizacijai. Tai bus nauja patirtis. Jau dabar gauname pamokų ir suprantame, kad norėdami būti kuo aukštesniame lygyje, turime turėti ne tik aukšto lygio sportininkus, bet ir stiprią organizaciją“, – kalbėjo Lietuvos regbio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis.

Per 26 metų Lietuvos regbio rinktinės istoriją nacionalinės rinktinės marškinėlius vilkėjo 218 žaidėjų. Rekordininkas – ilgametis kapitonas Mindaugas Misevičius. Karjerą rinktinėje jau baigęs žaidėjas Lietuvai atstovavo 63-iuose mačuose. Antras šiame sąraše – Kęstutis Marcišauskas. 59 rungtynes už Lietuvą sužaidęs regbininkas yra rezultatyviausias visų laikų mūsų šalies žaidėjas (372 tšk.). Tuo tarpu daugiausiai žeminimų – 23 – yra atlikęs Gediminas Liutkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius