Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 17

2012 metų Lietuvos regbio taurę iškovojo Žemaitijos vyrų komanda

Žemaitijos rinktinė, sudaryta iš šiauliečių, plungiškių ir klaipėdiečių, šeštadienį Panevėžyje 46:32 (20:0) įveikė iš vilniečių ir panevėžiečių surinktą Aukštaitijos komandą ir laimėjo 2012-ųjų metų Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurę.
Žemaitijos regbio komanda
Žemaitijos regbio komanda / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Žemaitijos rinktinė šį kartą buvo be daugelio nacionalinės rinktinės žaidėjų, kurie prieš porą savaičių jai padėjo pirmajame mače (43:0) su „Nemuno krašto“ ekipa, tačiau pirmame kėlinyje naudojantis varžovų klaidomis susikrautos persvaros pergalei užteko.

Aukštaičiai nuo pat pradžių dominavo grumtynėse, bet dėl techninio broko nepavyko šios persvaros paversti taškais. Kamuoliai sprūdo iš rankų, perdavimus varžovai lengvai nuspėjo, o kraštai prastai gynėsi. Žemaičiai tiesiog išnaudojo jiems suteiktas progas. Žeminimus pelnė Donatas Streckis, Domas Kungys, Nerijus Mendelis ir Vygandas Burškys bei iki pertraukos svečiai pirmavo jau 20:0.

Antrame kėlinyje paraginti trenerio aukštaičiai susiėmė. Jau po dvejų minučių Edmundas Grybauskas pelnė pirmuosius šeimininkų taškus, tačiau naudodamiesi varžovų klaidomis svečiai atsakė tuo pačiu. Mindaugas Zaboras ir Armandas Selvenis realizavo. Aukštaitijai antrame kėlinyje pagaliau pavyko išnaudoti savo persvarą grumtynėse, bet į beveik visus aukštaičių taškus žemaičiai atsakė taip pat rezultatyviai.

Šeimininkams po du žeminimus pelnė trečios linijos žaidėjai Egidijus Ramoška ir Domantas Tautkus, dar vieną rungtynėms baigiantis pridėjo Algimantas Žvinklys. Svečiams žeminimus pelnė Evaldas Gaubys ir Edvinas Žalys. Antrą kartą pasižymėjo Domantas Kungys.

Treneriai ir teisėjai geriausiais susitikimo žaidėjais pripažino vilnietį Egidijų Ramošką ir klaipėdietį Nerijų Mendelį.
Dar lieka vienas LRF taurės susitikimas tarp „Nemuno krašto“ (Jurbarko, Marijampolės ir Kauno miestų žaidėja) ir Aukštaitijos, bet jis labiau simbolinis, nes naujo formato taurės turnyrą šiemet užtikrintai laimėjo Žemaitija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius