-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 03

Airijos regbininkai pamokė rusus, o Fidžio – kartvelus

Ketvirtadienį Japonijoje vykstančiame pasaulio vyrų regbio čempionate įtikinamas pergales iškovojo Airijos ir Fidžio rinktinės.
Airija – Rusija
Airija – Rusija / „Scanpix“ nuotr.

A grupėje antrąją pergalę iškovojo Airijos komanda, kuri po netikėtos nesėkmės rungtynėse su Japonija, jau nebegali daryti klaidų. Airiai 35:0 (21:0) nugalėjo be taškų liekančią Rusijos rinktinę.

Airiai dominavo aikštėje nuo pat mačo pradžios ir intrigos varžovams užmegzti nepavyko. Pirmajame kėlinyje airiams žeminimus pelnė Robas Kearney, Peteris O‘Mahony‘is ir Rhysas Ruddockas. Ketvirtas žeminimas, garantavęs papildomą tašką, buvo pelnytas 62-ąją min., kuomet pasižymėjo Andrew Conway‘us.

VIDEO: Airija – Rusija

Po 3 rungtynių Airija turi 11 taškų ir bent laikinai tapo grupės lydere. Kelialapį į ketvirtfinalį airiams garantuotų pergalė su papildomu tašku paskutinėse grupės rungtynėse su Samoa. Rusai pralaimėjo visus tris susitikimus.

Pirmąją pergalę D grupėje iškovojo Fidžio rinktinė. Po netikėtos nesėkmės prieš Urugvajų atsigavę Fidžio regbininkai 45:10 (7:3) pranoko Sakartvelo komandą.

Pirmajame kėlinyje vyko atkakli kova, o Fidžis į priekį išsiveržė po Waisea Nayacalevu atakos. Gruzinai į tai atsakė Soso Matiašvilio baudos smūgiu. Antrajame kėlinyje Fidžis pademonstravo savo tikrąją jėgą. Nors antrojo kėlinio pradžioje abi komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, nuo 60-os min. Fidžis atliko net penkis žeminimus ir iškovojo užtikrintą pergalę.

VIDEO: Fidžis – Sakartvelas

Su vieną pergale liekantys kartvelai susikomplikavo padėtį siekiant svarbiausio savo tikslo - trečiosios vietos grupėje, garantuojančios vietą kitame pasaulio čempionate. Juolab, kad paskutiniame ture jų laukia akistata su Australija. Fidžis su 7 taškais pakilo į antrąją vietą, tačiau jo dar laukia akistata su grupės lyderiu Velsu.

Penktadienį pasaulio čempionate vyks vienintelės rungtynės. B grupėje žais Pietų Afrikos ir Italijos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius