-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 07

Aistros prieš „6 nacijų“ antrąjį turą

Griausminga ir tautą suvienijusia Prancūzijos pergale prieš Angliją prasidėjusios „6 nacijų“ regbio varžybos įgauna pagreitį. Jau šį savaitgalį – antrosios savaitės dvikovos.
Airijos ir Škotijos mačas
Airijos ir Škotijos mačas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

120-ą kartą (kartu su ankstesnėmis turnyro versijomis – red. past.) rengiamo neoficialaus Europos regbio čempionato batalijos šeštadienį ir sekmadienį liepsnos Dubline, Edinburge ir Paryžiuje.

Neabejotinai centinis turo mūšis – Airija prieš Velsą. Airiai varžybas pradėjo labai užtikrintai (28:6 nugalėta Škotija), bet Velsas yra dvejų pastarųjų metų čempionas ir šiemetinio turnyro favoritas. Britų spauda šiomis dienomis tiesiog dūzgia, rašydama apie laukiančią akistatą, asmenines dvikovas ir trenerių štabų varžovams rezgamas staigmenas.

Ne ką mažiau svarbi bus akistata tarp Škotijos ir Velso. Škotai vis kalba apie ambicijas atsiskirti nuo Jungtinės Karalystės, bet šiuo klausimu sprendimų artimiausiu metu dar nenusimato. Tačiau aikštėje anglų ir škotų dvikovos visada būna aršios. Kita vertus, kadangi tai yra regbis, po mačo nelieka jokių pykčių, nes tradicinis „trečiasis kėlinys“ – svarbiau už visas asmenines antipatijas ir nuoskaudas.

Pirmos dvejos rungtynės vyks šeštadienį, o trečioji turo kova tarp Prancūzijos ir Italijos – sekmadienį. Anglų kepurę nuėmę prancūzai dabar skraido ant sparnų, tad Apeninų atstovams bus nelengva. Be to, labai intriguos dviejų regbio žvaigždžių – prancūzo Wesley Fofanos ir italų kapitono Sergio Parisse‘s – žygdarbiai stebint 81 tūkst. „Stade de France“ susirinkusių žiūrovų.

„6 nacijų“ turnyras dabartiniu formatu vyksta nuo 2000 metų. Jis vadinamas neoficialiu Europos ir Šiaurės pusrutulio čempionatu. Dabartinio formato varžybų nugalėtojais iki šiol nėra tapę tik škotai ir italai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius