-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 03

Antrus metus iš eilės „Super Rugby“ turnyre triumfavo Naujosios Zelandijos „Chiefs“ klubas

Viename prestižiškiausių pasaulio regbio turnyrų „Super Rugby“ čempionate varžosi regbio pasaulio gigantai – Naujosios Zelandijos, Australijos ir Pietų Afrikos Respublikos klubai. Šeštadienį vykusiame turnyro finale antrus metus iš eilės triumfavo „Chiefs“ klubas iš Naujosios Zelandijos. Zelandiečiai įveikė Australijos „Brumbies“ klubą 27:22.
Naujosios Zelandijos „Chiefs“ – Australijos „Brumbies“
Naujosios Zelandijos „Chiefs“ – Australijos „Brumbies“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

„Super Rugby“ čempionate iš viso varžosi 15 geriausių visų trijų šalių regbio klubų. Kiekvienai šaliai atstovauja po penkis geriausius klubus. Šių metų finale susitiko pajėgiausias Naujosios Zelandijos klubas „Chiefs“ ir Australijos čempionai „Brumbies“.

Aršių varžovų dvikova vyko Naujosios Zelandijos mieste Hamiltone, Waikato stadione. „Brumbies“ klubas paskutinį kartą finale žaidė ir trofėjų iškovojo 2004 metais. Tuo tarpu, „Chiefs“ pirmą kartą čempionais tapo praėjusiais metais ir siekė šią sėkmę pakartoti.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė Australijos regbininkams, kurie 6-ąją minutę jau pirmavo 6:0. Praėjus dvidešimčiai minučių dar vieną baudos smūgį realizavo „Brumbies“ lyderis Christianas Lealiifano ir rezultatas tapo 9:0 australų naudai. Likusio kėlinio metu atsigavo ir „Chiefs“ regbininkai, tačiau kėlinį užtikrintai laimėjo „Brumbies“ – 16:9.

Antrojo kėlinio pradžia ir vėl strigo šeimininkams. Praėjus pusei kėlinio jie jau atsiliko dešimčia taškų (12:22) ir turėjo 20 minučių atsitiesti ir nudžiuginti namų sirgalius. Tuomet sužibėjo pirmąjį „Chiefs“ žeminimą atlikęs Liamas Messamas. Likus žaisti 15 minučių atsilikimas nebebuvo toks baisus – 17:22.

Tuomet gerai sužaidė Aaronas Crudenas, realizavęs baudos smūgį ir sumažinęs atsilikimą iki dviejų taškų 22:24. Dar vienas realizuotas baudos smūgis ir „Chiefs“ jau buvo priekyje 27:22. Jie sugebėjo pelnyti 15 taškų be atsako ir taip apginti čempionų titulą.

Jie tapo vos ketvirtąja komanda, kuriai pavyko tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius