-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 04

Birželio sporto herojai pagal 15min.lt skaitytojų versiją – Europą nustebinę Lietuvos regbio-7 žaidėjai

Portalas 15min.lt birželio pabaigoje kvietė skaitytojus ne tik prisiminti to mėnesio svarbiausius sporto įvykius, bet ir išrinkti labiausiai Lietuvos sportui nusipelniusius sportininkus. Atrinkus geriausiuosius, rinkimuose dalyvavo medalius įvairiuose turnyruose iškovoję irkluotojai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter, Lietuvos regbio-7 rinktinė ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė. Balsavime niekas neprilygo regbio-7 rinktinei, kuri iškovojo neįtikėtiną pergalę Europos čempionato A diviziono turnyre Kaune.
Lietuvos ir Lenkijos regbio-7 susitikimas
Lietuvos ir Lenkijos regbio-7 susitikimas / Evaldo Šemioto nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Balsavime portalo 15min.lt skaitytojai 43 procentus savo balsų skyrė Lietuvos regbio-7 ekipai, 29 procentai balsų atiteko penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei ir tik vienu procentu juo jos atsiliko irkluotojai.

Nemažai portalo skaitytojų išreiškė paramą regbio ekipai, teigdami, kad vyrai tikrai nusipelnė būti mėnesio laureatais.

„Už regbį. Regbininkai visi dirbantys ir besimokantys. Nei vienas jokios stipendijos iš sporto departamento negauna. Gal laikas Lietuvos vyriausybei keisti požiūrį į regbį“, – teigė Antanas.

„Tiki regbis ! Nuostabios varžybos buvo, kova iki paskutinės sekundės ! Šaunuoliai vyrai !“, – rašė mama.

„Visi verti pagarbos ir pasididžiavimo. Aš už regbį vien dėl to, kad jų finansavimas mažiausias. P. S. Futbolas džentelmenų žaidimas, kurį žaidžia chuliganai, regbis – chuliganų žaidimas kurį žaidžia džentelmenai“, – išdėstė savo poziciją Ve A.

Birželio viduryje Kaune virė ypatingos regbio aistros. Lietuvos regbio-7 rinktinė iškovojo fantastišką pergalę Europos čempionato A diviziono turnyre Kaune ir iškovojo vienintelį kelialapį į aukščiausią lygą. Dramatiškame čempionato finale Lietuvos vyrai 22:17 (5:12) nugalėjo Lenkijos rinktinę.

Lietuvos rinktinė kitais metais „Grand Prix“ divizione žais su tokiomis pripažintomis komandomis kaip Prancūzija, Anglija, Velsas, Italija. Be jų, šių metų „Grand Prix“ turnyre žaidžia Belgija, Ispanija, Škotija, Rusija, Portugalija, Vokietija, Rumunija ir Gruzija. Paskutinę vietą po keturių turų užėmusią komandą pakeis būtent lietuviai.

Lietuvos regbio-7 rinktinė pateko tarp 12 stipriausių Europos regbio komandų. Pagal šį rodiklį regbis Lietuvoje nusileidžia tik krepšiniui.

„Ši pergalė, tik tarpinė stotelė. Mes esame sau nusibrėžę ir išsikėlę tikslus, kuriuos norime pasiekti. Gal kai kam jie ir netikėti, tačiau apie šį laimėjimą Europos čempionate mes planavome, dabar sieksime rimtai pakovoti dėl galimybės žaisti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje, o nuo 2018-ųjų žadame tikrai su septiniuke varžytis pasaulio taurės serijoje. 2020 metais Lietuvos rinktinė turėtų kovoti olimpiadoje, – aiškino ambicingus planus puoselėjančios Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Dovidavičius. – Turnyras Kaune buvo lyg savo norų patikrinimas – ar vis dar kabame ore, ar mūsų idėjos turi jau kūną. Labai džiaugiuosi, kad esame jau ne tik regimas, bet apčiuopiamas sporto darinys“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius