Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 06

Dramatišką regbio finalą paskutiniu spyriu laimėjo „Vairas-Kalvis“

Šiaulių „Vairo-Kalvio“ regbininkai net 31-ą kartą tapo stipriausia Lietuvos komanda. Šeštadienį vykusiame Baltijos regbio „Top“ lygos finale Radviliškyje „Vairas-Kalvis“ po neįtikėtino trilerio ir pratęsimo 25:22 (6:3, 6:9) nugalėjo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipą ir apgynė čempiono titulą.
Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo.
Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo. / Vitos Jevtušenkienės nuotr.
Temos: 1 Regbis

Centriniame Radviliškio stadione „Vairo-Kalvio“ pergalę nulėmė Domanto Vilimavičiaus spyris iš maždaug 50 metrų.

Po šio veiksmo teisėjas iškart paskelbė apie mačo pabaigą, kartu prasidėjo ir „Vairo-Kalvio“ džiaugsmo šokis, apgynus titulą.

Rungtynės prasidėjo atkakliai ir abi komandos koncentravosi į gynybą. 11-ąją min. „Vairo-Kalvio“ kapitonas Donatas Vilimavičius baudos smūgiu išvedė savo komandą į priekį. 29 ir 33 minutėmis „Vairas-Kalvis“ vėl išprovokavo varžovų pražangą ir tas pats D. Vilimavičius tiksliu spyriu padidino čempionų persvarą iki 6 taškų (6:0). 39-ąją min. gerą progą pasižymėjo gavo ir „Baltrex-Šiauliai“, kurie po Armando Kalinausko realizuoto baudos smūgio sušvelnino atsilikimą iki 3:6.

Vitos Jevtušenkienės nuotr./Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo.
Vitos Jevtušenkienės nuotr./Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo.

Antrajame kėlinyje „Vairas-Kalvis“ ėmė dažniau klysti, o varžovai tuo naudojosi. 45 ir 51 minutėmis A. Kalinauskas po dviejų tikslių baudos smūgių išvedė „Baltrex-Šiaulius“ į priekį 9:6. Artėjant 70-ai min. „Vairas-Kalvis“ surengė porą pavojingų atakų ir buvo per kelis metrus nuo varžovų įskaitinio ploto, tačiau „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai privertė lemiamais momentais varžovus suklysti ir rezultatas nekito. 68-ąją min. tas pats A. Kalinauskas tolimu baudos smūgiu padidino „Baltrex-Šiaulius“ persvarą iki 12:6, bet po kelių min. D. Vilimavičius rezultatą vėl sušvelnino (9:12).

Paskutinėmis minutėmis vyko tikra drama. Jau pasibaigus pagrindiniame rungtynių laikui, D. Vilimavičius fantastišku baudos smūgiu iš beveik 50 m atstumo išlygino rezultatą 12:12 ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo 5-ąją min. D. Vilimavičius gavo dar vieną progą pasižymėti ir jis tą padarė (15:12). Pirmojo pratęsimo pabaigoje tas pats D. Vilimavičius dar vienu labai tolimu, bet tiksliu baudos smūgiu padidino „Vairo-Kalvio“ persvarą (18:12). Paskutinės atakos pirmajame pratęsime metu „Baltrex-Šiauliai“ atliko pirmąjį mačo žeminimą – tą padarė Kęstutis Karbauskas. Tiesa, sudėtingas Lauryno Prelgausko realizacijos smūgis nebuvo tikslus ir „Vairas-Kalvis“ išsaugojo minimalią persvarą.

Vitos Jevtušenkienės nuotr./Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo.
Vitos Jevtušenkienės nuotr./Šiaulių „Vairas-Kalvis“ laimėjo dramatišką mačą dėl titulo.

Antrojo pratęsimo kėlinuko pradžioje geltona kortele buvo nubaustas „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Evaldas Kanopackis, bet „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Laurynas Prelgauskas nerealizavo baudos smūgio. Likus žaisti 5 min., „Baltrex-Šiauliai“ išnaudojo kiekybinę persvarą, prispaudė varžovus prie galinės linijos ir pelnė 5 taškus (22:18). „Vairui-Kalviui“ buvo likusios 3 min. išsigelbėjimui. Jau pasibaigus pratęsimo laikui, „Vairas-Kalvis“ atsidūrė per metrą nuo žeminimo ploto ir galiausiai Mantautas Vilimavičius pralaužė varžovų gynybą bei pelnė čempioniškus taškus.

Finalo vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia:

Mažasis finalas vyko Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Ten Kauno „Žalgiris“ iškovojo bronzos medalius, mažajame finale 37:20 įveikęs „Šiaulių“ komandą.

Mažojo finalo įrašą kviečiame stebėti čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius