-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 08

Du Šiaulių klubai regbio turnyre Švedijoje – tarp penkių geriausių

Du Lietuvos regbio grandai – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Šaulių „Vairas-Kalvis“ – sėkmingai pasirodė tradiciniame regbio-10 turnyre Stokholme (Švedija) „Stockholm Tens“.
Šiaulių komandos susitiko regbio turnyro Švedijoje ketvirtfinalyje.
Šiaulių komandos susitiko regbio turnyro Švedijoje ketvirtfinalyje. / Tomas Berg nuotr.
Temos: 1 Regbis

Stipresniame aštuonių komandų turnyre dalyvavusios abi Lietuvos ekipos grupėse sužaidė skirtingai. „Baltrex-Šiauliai“ B grupėje 22:7 nugalėjo „Black Dragon“ (JAV) ekipą, 22:7 pranoko „Sodertalje Rugby“ (Švedija) komandą, po dramatiškos kovos 10:12 nusileido „Stockholm Exiles“ (Švedija) klubui ir užėmė antrąją vietą.

„Vairo-Kalvio“ regbininkai A grupėje 0:57 neatsilaikė prieš turnyro favoritę Škotijos „Projecx Waterboys“ komandą, 0:22 nusileido „Beavers“ (Uzbekistanas) ekipai, 28:7 nugalėjo „Exiles Babas“ (Švedija) klubą bei liko trečioje pozicijoje.

Tai reiškia, kad abu Lietuvos klubai turėjo susitikti jau ketvirtfinalyje. Kaip visada karšta ir intriguojantis Šiaulių regbio derbis baigėsi dramatiška „Baltrex-Šiaulių“ pergale 19:15. „Vairas-Kalvis“ pirmavo didžiąją laiko dalį, bet paskutinėmis sekundėmis „Baltrex-Šiauliai“ surengė rezultatyvią ataką ir išplėšė pergalę bei kelialapį į pusfinalį.

„Baltrex-Šiauliai“ vėliau pusfinalyje 0:24 pralaimėjo „Projecx Waterboys“ ekipai ir tenkinosi bronzos medaliais. Škotijos klubas finale 24:5 įveikė „Stockholm Exiles“ komandą ir tapo čempionu. Tai buvo mažiausi skirtumai, kuriais čempionų titulą apgynę „Projecx Waterboys“ regbininkai įveikė savo varžovus Stokholme.

Aukšta nata turnyrą baigė ir „Vairas-Kalvis“. Jis pusfinalyje dėl 5-8 vietų 40:0 sutriuškino „Sodertalje Rugby“ komandą, o mače dėl 5 pozicijos 28:12 įveikė „Black Dragon“ ekipą. Už penktąją vietą šiauliečiams atiteko „Plate“ trofėjus.

Netrukus didžiojo regbio sezonas prasidės ir Lietuvoje. Sparčiai populiarėjančios „Top“ lygos startas – jau rugpjūčio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius